Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

10. maj 2024 13:04

Sigtet for at stjæle adskillige sidespejle i Østjylland

I februar blev en lang række østjyske bilejere udsat for tyveri af sidespejle, og nu mener Østjyllands Politi at have fundet frem til to mænd, der var med til tyverierne. En af dem bliver lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

I løbet af en uge blev der stjålet flere hundrede sidespejle primært i Aarhus-området, og Østjyllands Politi gik i gang med en intensiv efterforskning af sagen for at finde frem til gerningsmændene. 

Der blev sikret spor på flere gerningssteder og indhentet overvågning, og nogle af klippene med gerningsmændene blev offentliggjort. Det førte til flere tip, og efterforskerne kom på den måde på sporet af tre litauiske mænd, som de havde mistanke til stod bag tyverierne. 

Det lykkedes dog ikke at finde frem til mændene i Danmark, men politiet fandt frem til, at de formentligt var flygtet til Sverige, og der blev derfor udstedt en efterlysning, som politikollegerne i Europa også kunne se. 

Den 18. april meddelte svensk politi så, at de havde anholdt to af mændene i forbindelse med en tyverisag i Sverige. De to anholdte er en 33-årig mand og en 27-årig mand – begge er litauiske statsborgere. 

 

Tyveri af særlig grov beskaffenhed

Den 33-årige skal afsone en fængselsstraf i Sverige og kan derfor ikke udleveres p.t., men den 27-årige blev fredag udleveret i Kastrup Lufthavn, hvor han blev anholdt af betjente fra Østjyllands Politi. Han er foreløbigt sigtet for 16 tyverier af sidespejle begået i februar i Aarhus-området, og han bliver fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag ved Retten i Aarhus. 

”Vi har i første omgang valgt 16 tyverier ud, hvor vi mener, at mistankegrundlaget er så stærkt mod de to mænd, at de kan varetægtsfængsles. På grund af den organiserede måde tyverierne er foregået på, så er de sigtet for tyveri af særlig grov beskaffenhed,” siger anklager Casper Petersen fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi. 

Den 33-årige, der skal afsone en straf i Sverige, forventes at blive udleveret til Danmark efter sin afsoning. 

Tidspunktet for lørdagens grundlovsforhør er endnu ukendt.

 

Pressekontakt

Anklager Casper Petersen, tlf. 3061 2312 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

11. juni 2024

Østjyllands Politi

Flere personer anholdt i koordineret aktion mod omfattende økonomisk kriminalitet

Tirsdag formiddag har Østjyllands Politi foretaget anholdelser af flere forskellige personer, der er mistænkt for på forskellig vis at have medvirket til mandatsvig, skattesvig, hæleri og hvidvask af flere millioner kroner. Kriminaliteten er ifølge politiets efterforskning blevet begået i forbindelse med en ejendomshandel i København.

11. juni 2024

Østjyllands Politi

16-årig idømt otte års fængsel for drab på jævnaldrende

En 16-årig dreng er ved Retten i Randers blevet idømt otte års fængsel for i november sidste år at have dræbt en jævnaldrende dreng på Stationsplads i Grenaa. Den 15-årige døde kort tid efter, at han var blevet stukket med kniv, mens den nu dømte 16-årige blev anholdt senere samme aften.

6. juni 2024

Østjyllands Politi

Mand og kvinde idømt fængsel for bedragerier og cykeltyverier

En 34-årig mand og en 32-årig kvinde er ved Retten i Randers blevet idømt samlet knap to års fængsel for en lang række tilfælde af samhandelsbedrageri på internettet og cykeltyverier i Randers-området. De modtog dommen.