Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

14. marts 2019 07:07

Flere anholdt i sag om smugleri af 16 mio. kopicigaretter - politiaktion i Polen og Danmark

Seks personer fremstilles i grundlovsforhør torsdag morgen efter koordineret aktion af Særlig Efterforskning Vest.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Særlig Efterforskning Vest (SEV) har igennem en længere periode, gennemført en omfattende efterforskning imod et internationalt kriminelt netværk, som indsmuglede store mængder kopicigaretter fra Polen til Danmark. Der er tale om en overtrædelse af straffeloven ved grov indsmugling af ikke under 16 millioner kopicigaretter og herunder et afgiftstab for den danske stat på 15 - 20 millioner kroner. Kopicigaretterne blev indsmuglet med henblik på videredistribution til et større netværk i Danmark.

 

SEV har i løbet af efterforskningen haft et tæt samarbejde både Skattestyrelsen og politiet  i Polen. Tirsdag aften blev der  i Polen beslaglagt tre millioner kopicigaretter, og to polske statsborgere blev anholdt. Dem vil SEV nu anmode om at få udleveret til strafforfølgning i Danmark. 

 

På baggrund af efterforskningen, gennemførte SEV onsdag en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion på flere adresser i Jylland med assistance fra Skattestyrelsen.  Syv personer blev anholdt, og seks af dem fremstilles torsdag morgen kl. 9.30 i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De personer, der fremstilles er i alderen 42-54 år. 

 

Af hensyn til efterforskningen vil anklagemyndigheden anmode om lukkede døre, hvorfor politiet p.t. ikke ønsker at oplyse yderligere i sagen.

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.