Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

29. november 2023 14:09

Tilskuere vil blive tilbageholdt til fodboldkamp

Torsdag den 7. december kl. 18.00 spiller fodboldklubben AGF hjemme på stadion i Aarhus mod Brøndby IF i den danske pokalturnering. I den forbindelse vil Østjyllands Politi gøre brug af en ny lov, hvorved udebanefans kan blive tilbageholdt på stadion i op til en time efter kampens slutfløjt.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi vil efter kampens afslutning mellem AGF og Brøndby IF torsdag den 7. december gøre brug af en ny lov for at sikre, at der ikke opstår unødvendige sammenstød mellem de to klubbers fans.

 

Beslutningen om at give et påbud om, at udebanefansene skal tilbageholdes i op mod en time efter slutfløjtet, er truffet med baggrund i blandt andet konstaterede uroligheder efter Superligaopgøret mellem Brøndby og AGF den 6. november 2023.

 

I praksis vil påbuddet i Aarhus den 7. december betyde, at Brøndbys fans vil blive tilbageholdt på stadion i maximalt en time efter kampen.

 

Det pålægges AGF A/S, som har ansvaret på stadion, at sikre, at det kan lade sig gøre rent sikkerhedsmæssigt, og at de tilbageholdte tilskuere i perioden har adgang til relevante faciliteter, herunder læ og toiletter.

 

Østjyllands Politi vil på dagen foretage en konkret vurdering og aftale med AGF A/S, hvornår tilbageholdelse af tilskuere på udebaneafsnittene ikke længere vil blive anset som påkrævet. Der er tale om personer på de to stadionafsnit D5 og D6.

 

Paragrafferne bag det nye værktøj, der er en del af loven om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, trådte i kraft den 1. juli 2023.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. februar 2024

Østjyllands Politi

Køretøj efterlyses: Ring til politiet, hvis du ser denne bil

I forbindelse med en lang række anmeldelser om tyveri af sidespejle, efterlyser Østjyllands Politi et specifikt udenlandsk køretøj. Det er politiets klare formodning, at det pågældende køretøj har en relation til de mange sidespejlstyverier, der i løbet af den seneste uges tid er blevet begået i forskellige aarhusianske bydele.

24. februar 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. februar 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. februar 2024

Østjyllands Politi

Indbrud blev til røveri: 47-årig idømt to års fængsel

En 47-årig mand blev ved Retten i Aarhus idømt to års fængsel for tre indbrud, hvoraf det ene udviklede sig til et røveri.