Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. april 2023 13:59

Tre års fængsel for besiddelse af maskinpistol

Retten i Aarhus har idømt en 37-årig mand tre års fængsel for at have været i besiddelse af en maskinpistol med tilhørende magasin og ammunition. Pistolen var købt på et loppemarked og blev opbevaret på en privatadresse i Viby J.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

En 37-årig mand er mandag blevet idømt tre års fængsel for at have erhvervet sig en maskinpistol med magasin og ammunition fra en ukendt person på et loppemarked i Skive, hvorefter han transporterede maskinpistolen med tilhørende magasin og ammunition til sin bopæl i Viby J.
 
Den 37-årige blev fundet i besiddelse af det ulovlige våben på adressen den 7. december sidste år, og ved retten i Aarhus blev han mandag eftermiddag idømt tre års fængsel. 
 
”Jeg er tilfreds med rettens dom og den hårde straf for ulovlig våbenbesiddelse. Selvom der ikke umiddelbart har været nogle tegn på, at den tiltalte ville bruge våbnet til at begå kriminalitet, er det ulovligt at være i besiddelse af en maskinpistol med tilhørende ammunition,” siger specialanklager Jakob Beyer fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.
 
Maskinpistolen og det tilhørende magasin samt patroner blev beslaglagt af Østjyllands Politi tilbage i december 2022, og mandag blev det ved retten i Aarhus endeligt konfiskeret fra den 37-årige mand.
 
Den 37-årige blev fængslet efter dom kærede kendelsen med påstand om løsladelse. Han ankede desuden dommen på de tre års fængsel.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentarer kan pressen ringe til specialanklager Jakob Beyer fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi på telefonnummer 51243641.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. februar 2024

Østjyllands Politi

Indbrud blev til røveri: 47-årig idømt to års fængsel

En 47-årig mand blev ved Retten i Aarhus idømt to års fængsel for tre indbrud, hvoraf det ene udviklede sig til et røveri.

19. februar 2024

Østjyllands Politi

Ni indbrudstyve anholdt i løbet af en uge

Østjyllands Politi har i disse dage et særligt fokus på at få sat en stopper for de mange indbrud, som borgerne i politikredsen har været ramt af over de seneste ugers tid. Indsatsen har blandt andet budt på anholdelser af ni mistænkte gerningsmænd i løbet af den seneste uges tid, og efterforskningsarbejdet af de mange anmeldelser fortsætter. Gerningsmændene har både begået indbrud i private boliger og butikker, sidstnævnte primært i og omkring det centrale Aarhus.

2. februar 2024

Østjyllands Politi

Politiet fandt narko og patroner under ransagninger i Lystrup

Østjyllands Politi var fredag til stede i et område omkring Elstedhøj i Lystrup, hvor betjente og hunde søgte efter ulovlige genstande. Det skete efter, at der tidligere er fundet skydevåben gemt i området.