Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. april 2023 13:59

Tre års fængsel for besiddelse af maskinpistol

Retten i Aarhus har idømt en 37-årig mand tre års fængsel for at have været i besiddelse af en maskinpistol med tilhørende magasin og ammunition. Pistolen var købt på et loppemarked og blev opbevaret på en privatadresse i Viby J.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

En 37-årig mand er mandag blevet idømt tre års fængsel for at have erhvervet sig en maskinpistol med magasin og ammunition fra en ukendt person på et loppemarked i Skive, hvorefter han transporterede maskinpistolen med tilhørende magasin og ammunition til sin bopæl i Viby J.
 
Den 37-årige blev fundet i besiddelse af det ulovlige våben på adressen den 7. december sidste år, og ved retten i Aarhus blev han mandag eftermiddag idømt tre års fængsel. 
 
”Jeg er tilfreds med rettens dom og den hårde straf for ulovlig våbenbesiddelse. Selvom der ikke umiddelbart har været nogle tegn på, at den tiltalte ville bruge våbnet til at begå kriminalitet, er det ulovligt at være i besiddelse af en maskinpistol med tilhørende ammunition,” siger specialanklager Jakob Beyer fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.
 
Maskinpistolen og det tilhørende magasin samt patroner blev beslaglagt af Østjyllands Politi tilbage i december 2022, og mandag blev det ved retten i Aarhus endeligt konfiskeret fra den 37-årige mand.
 
Den 37-årige blev fængslet efter dom kærede kendelsen med påstand om løsladelse. Han ankede desuden dommen på de tre års fængsel.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentarer kan pressen ringe til specialanklager Jakob Beyer fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi på telefonnummer 51243641.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

16. juli 2024

Østjyllands Politi

Mand og kvinde efter ransagning i sag om indsmugling af kokain

Østjyllands Politi foretog mandag eftermiddag anholdelse af en 40-årig mand og en 39-årig kvinde på en adresse i Nimtofte. Manden og kvinden blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers efter et tip fra Toldstyrelsen om indsmugling af kokain.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.

10. juli 2024

Østjyllands Politi

To mænd løsladt i drabssag

Østjyllands Politi løslod tirsdag to mænd på 32 og 33 år, der har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for medvirken til drabet på en 25-årig mand den 26. juni på en p-plads i Viby J.