Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

26. oktober 2023 14:18

Tre års fængsel for hæleri og besiddelse af stor mængde tramadol-piller

Retten i Aarhus har onsdag idømt en 30-årig mand tre års fængsel for import af en stor mængde receptpligttig medicin, som han var i besiddelse af med henblik på videreoverdragelse. Dommen er en af de første af sin slags og omhandler besiddelse af omkring 240.000 ulovlige tramadol-piller.

Retten i Aarhus gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

En 30-årig mand er onsdag ved Retten i Aarhus blevet idømt tre års fængsel for at have importeret og været i besiddelse af en stor mængde tramadol-piller, som han ifølge retten havde til hensigt at videredistribuere i form af ulovligt salg, der betegnes som salg af narko.

 

Den 30-årige blev anholdt i efteråret 2022 i forbindelse med, at myndighederne havde opdaget en pakke, der var blevet tilsendt fra Spanien, hvori der befandt sig en større mængde tramadol-piller. Pakken blev leveret til mandens adresse i Brabrand, hvor han den 31. oktober sidste år blev anholdt under en ransagning.

 

Den nu fængselsdømte 30-årige mand blev dagen efter sin anholdelse fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus den 1. november 2022, hvor han blev varetægtsfængslet, mens politiet efterforskede sagen nærmere.

 

”Tramadol er et lægemiddel, og derfor anser mange det måske som mindre farligt og uskyldigt end øvrig narkotika, hvorfor vi også ser, at ulovlig omgang med smertestillende medikamenter, herunder tramadol, bliver mere og mere udbredt. Men sagen her og den udmålte straf viser med al tydelighed, at der bliver set meget alvorligt på handel med narkotika – herunder handel med tramadol-piller,” siger anklager Louise Bitz Nielsen, der ved Retten i Aarhus har ført sagen for Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

 

Erkendte sig delvist skyldig og udbad sig betænkningstid

Ved Retten i Aarhus erkendte den 30-årige sig delvist skyldig i besiddelse af en tredjedel af de i alt 240.000 piller.

 

Han udbad sig desuden betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke dommen til landsretten. Den 30-årige forblev fængslet efter dom, hvilket han tog et forbehold for at kære til landsretten.

 

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om fire års fængsel, men anklager Louise Bitz Nielsen er tilfreds med rettens afgørelse.

 

”Der er tale om et område, hvor der endnu ikke er en udbredt retspraksis omkring strafniveauet, og jeg er derfor tilfreds med, at den tiltalte blev fundet skyldig i overensstemmelse med den rejste tiltale, og at han blev idømt en længere fængselsstraf,” siger hun.

 

Tiltalt og dømt for en lang række øvrige forhold

Foruden at blive kendt skyldig i besiddelse af en stor mængde tramadol-piller blev den 30-årige ved Retten i Aarhus også dømt for en lang række øvrige forhold – herunder diverse færdselsovertrædelser.

 

Anklageskriftet indeholdt i alt 33 forskellige tiltaleforhold, og ved Retten i Aarhus blev mere end en million kroner i kontanter, der stammede fra hæleri, også konfiskeret fra den 30-årige – foruden de mange tusinde tramadol-piller og en peberspray, som den 30-årige også var blevet fundet i besiddelse af.

 

Særligt til pressen:

For yderligere kommentarer til sagen er pressen velkommen til at kontakte anklager Louise Bitz Nielsen fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi på telefonnummer 21738417.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Politiet ophæver visitationszone i Viby

Østjyllands Politi ophæver nu den visitationszone, der i fredags blev oprettet i et mindre område i Viby efter flere episoder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.

10. juli 2024

Østjyllands Politi

To mænd løsladt i drabssag

Østjyllands Politi løslod tirsdag to mænd på 32 og 33 år, der har siddet varetægtsfængslet i en sag, hvor de er sigtet for medvirken til drabet på en 25-årig mand den 26. juni på en p-plads i Viby J.

5. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi opretter visitationszone efter skyderi (NU OPHÆVET)

OPDATERET: VISITATIONSZONEN BLEV OPHÆVET 11. JULI 2024 KL. 15.00 Østjyllands Politi opretter nu visitationszone i dele af Viby J efter flere episoder, der efter politiets opfattelse har rod i stridigheder mellem nogle personer i det kriminelle miljø.