Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

15. maj 2023 15:12

Tvang fodboldtrøjen fra 16-årig: Idømt fængsel

To mænd er ved retten i Aarhus i dag blevet idømt fængsel for ulovlig tvang mod en 16-årig dreng efter en Superligakamp i Aarhus i september sidste år.

Retten i Aarhus fra vejen og siden

Foto: Østjyllands Politi

En 22-årig og en 24-årig mand er mandag ved Retten i Aarhus blevet dømt for at have tvunget en 16-årig dreng til at udlevere sin fodboldfantrøje efter en Superligakamp i Aarhus i september sidste år. 

Retten kendte den 22-årige og den 24-årige skyldige i ulovlig tvang. Den 24-årige blev idømt tre måneders ubetinget fængsel, mens den 22-årige blev idømt 60 dages fængsel – 20 af dem blev gjort betinget. En 26-årig mand blev frifundet i samme sag. 

Det var den 17. september 2022 omkring kl. 19.30 efter en kamp på stadion i Aarhus mellem AGF-AaB, at episoden fandt sted. Her blev den 16-årige og hans venner omringet af en gruppe unge mænd, mens de gik på Frederiks Allé. 

Den 16-årige blev tvunget til at udlevere sin AaB-trøje, og da en af hans venner ville filme episoden med sin mobiltelefon, slog den 24-årige mobilen ud af hånden på ham og tvang til at slette den video, han havde nået at optage. 

Kort efter hændelsen blev Østjyllands Politi bekendte med en video på nettet, der viste nogle AGF-fans gå rundt med en AaB-trøje i hånden. Det fik politiet til at undersøge sagen nærmere og kontakte den 16-årige, og efterforskningen ledte senere frem til sigtelser af i alt seks mænd, heriblandt den 22-årige, der blev anholdt to dage efter episoden i Aarhus. De andre blev anholdt nogle uger efter. 

 

 

Ikke røveri, men ulovlig tvang

Anklagemyndigheden vurderede på baggrund af efterforskningsmaterialet, at der skulle rejses tiltale mod tre af de sigtede, og det endte altså mandag med, at den 22-årige og den 24-årige blev dømt. 

”Ud fra de vidneudsagn, der blev givet i retten, stod det klart, at trøjen efter al sandsynlighed blev taget for at håne og ydmyge den 16-årige, og derfor valgte retten at dømme for ulovlig tvang. Nu vil jeg nærlæse dommen, og jeg forventer, at indstille sagen til vurdering af ankespørgsmålet for statsadvokaten ”, siger anklagerfuldmægtig Sara Hyltoft. 

Den 22-årige erkendte sig skyldig i ulovlig tvang. Den 24-årige nægtede sig skyldig. 

 

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Sara Hyltoft, tlf. 2465 5816

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.