Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

24. juni 2022 13:29

Ung mand idømt tre års fængsel for afpresning og trusler

En 19-årig mand er blevet idømt tre års ubetinget fængsel i Retten i Randers, hvor han bl.a. blev dømt for vold, røveri, trusler og grove tilfælde af afpresning mod flere personer og for vidnetrusler mod et familiemedlem.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

Truslerne gik blandt andet ud over en 15-årig dreng, som han afpressede. På Messenger sendte den 19-årige sidste år bl.a. et billede af en pistol, der viste sig at være en hardballpistol, og skrev, at han ville skyde den 15-årige og hans familie, ligesom han truede med tæsk, hvis han ikke gav ham penge. 

En 19-årig mand og hans 20-årige kæreste blev også over flere dage blev udsat for trusler på livet og afpresning. Sammen med en anden lagde den 19-årige bl.a. et billede op af kæresteparret i en gruppe på Snapchat og udlovede en dusør til den, der kunne finde dem for ham. 

Senere lykkedes det den 19-årige at finde frem til manden, som han sammen med en anden slog og sparkede gentagne gange under et overfald på gaden i Aarhus og kort tid efter udsatte for røveri. 

 

Begik indbrud og truede familiemedlem

Også den 19-åriges nærmeste familie oplevede hans truende adfærd. 

I juli sidste år offentliggjorde Østjyllands Politi overvågningsbilleder fra et indbrud i en villa i Viby, og da et nært familiemedlem mente at genkende den 19-årige på billederne, ringede hun til ham for at høre hans forklaring. Den 19-årige mente dog ikke, at hun skulle blande sig i sagen og truede hende med at slå hende ihjel, hvis hun gik til politiet. 

Det endte dog alligevel med, at hun delte sin viden med politiet, og i retten blev den 19-årige også dømt for indbruddet. Til gengæld blev han frifundet for et andet indbrud og tre forhold vedrørende hæleri. 

 

Varetægtsfængslet siden februar

I sidste ende var det dog truslerne og volden, der var med til at give en længere fængselsstraf. Derudover var den 19-årige prøveløsladt, og  dommen, der blev afsagt i sidste uge, udløste en såkaldt reststraf på ni måneders fængsel.

”Den 19-årige har igennem en længere periode brugt trusler, afpresning og vold til at sprede frygt blandt en række personer. Det er der nu sat en stopper for, og jeg er tilfreds med, at retten idømte ham flere års ubetinget fængsel,” siger anklagerfuldmægtig Henriette Laxy. 

Den 19-årige har siddet varetægtsfængslet siden februar 2022, og det skal han fortsat gøre, indtil han kan afsone sin fængselsstraf. 

Han erkendte flere af forholdene og modtog dommen. 

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Henriette Laxy, tlf. 2382 7332

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

2. december 2022

Østjyllands Politi

Forstærket indsats mod indbrud i julemåneden

Antallet af anmeldelser om indbrud tog under corona et markant dyk, da mange arbejdede hjemme. Med mørkere dage på vej og et mere normalt hverdagsliv er bekymringen, at indbrudstallene igen kan stige. Derfor styrker Østjyllands Politi nu indsatsen mod indbrudstyve yderligere.

1. december 2022

Østjyllands Politi

37-årig mand dømt: Hjalp med at skaffe lig af vejen

En 37-årig mand blev ved torsdag ved retten i Randers idømt seks måneders fængsel for at have hjulpet til med at skjule liget af den 40-årige mand, der i juli blev dræbt på Djursland. Derudover blev han dømt for at have medvirket til brandstiftelse og bortskaffelse af beviser, da den dræbtes bil blev sat i brand.

28. november 2022

Østjyllands Politi

Læge tiltalt for endnu en krænkelse

En 30-årig læge, der oprindeligt var tiltalt for at have krænket tre kvindelige patienter, er nu blevet tiltalt for at have blufærdighedskrænket en fjerde kvinde.

Forslag