Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

12. juli 2019 09:04

Våben og patroner fundet under indsats i Aarhus

Et oversavet jagt gevær, en del patroner, tre knive og en peberspray. Det blev resultatet af den store søgning efter våben omkring Marienlystparken i Aarhus, som Østjyllands Politi torsdag foretog i tæt samarbejde med Forsvarets eksperter.

Soldat leder i busk

I omkring ti timer gik betjente med specialtrænede hunde og Forsvarets Advanced Search Team systematisk frem i et større område i Aarhus V og ledte efter skjulte og nedgravede våben. En indsats, som blev sat i værk på baggrund af tidligere våbenfund i området i forbindelse med den verserende konflikt mellem to bander. 


”Vi er meget tilfredse med at have afsøgt et rigtig stort areal og have taget flere våben ud af cirkulation, så de nu er fjernet fra det kriminelle miljø. Nu skal vi have undersøgt fundene nærmere og se, om vi eventuelt kan finde spor, som kan lede os frem til, hvem der har været i besiddelse af våbnene, ” siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen. 

 

Stor opbakning fra lokale

Politiinspektøren fremhæver den gode modtagelse, som politi og forsvar fik, når de gik rundt på stedet. 

”Vores folk på stedet mødte stor opbakning blandt de lokale. Det er et lille mindretal, der skaber ballade og utryghed i området, og det er dem, vi vil sætte en stopper for. Det er den opgave, vores indsats torsdag var et led i, ” siger Jesper Bøjgaard Madsen. 

Det er endnu uvist, hvor længe våbnene har ligget i området, og om de har været brugt under konflikten. Ud over våben og patroner fandt politiet en krukke med hash og en pose med skunk. 

 

Politi og forsvar leder efter vaaben i Aarhus V

 

Betjente i park

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.