Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

19. oktober 2022 14:01

Vanvidskørsel straffet med fængsel

Vanvidskørsel på motorcykel gennem Randers by kostede en 30-årig mand 10 måneders fængsel og 10 års frakendelse af kørekortet, da han mandag blev dømt i Retten i Randers.

Retten i Randers gulvtæppe logo

Foto: Østjyllands Politi

Den 20. september omkring kl. 10.00 bemærkede en patrulje den 30-årige, da han kørte på Glarbjergvej i Randers C. Da den 30-årige så betjentene satte han farten op og forsøgte at køre fra patruljen. 

Under eftersættelsen gennem byen kørte han bl.a. to gange over for rødt, og kørte i høj fart op på cykelstien, hvor han var tæt på at påkøre to vejarbejdere. 

Det endte med, at han blev anholdt, og dagen efter blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Det viste sig, at den 30-årige var frakendt kørekortet, og at han var påvirket af medicin under kørslen. 

 

Kunne mærke et ryk i kroppen

Knap en måned efter anholdelsen blev motorcyklisten så dømt for at havde forvoldt fare for andres liv og førlighed, for kørsel i påvirket tilstand, kørsel i frakendelsestiden og for flere færdselsforseelser. 

”Heldigvis kom ingen til skade under den 30-åriges meget hasarderede kørsel gennem byen, men vejarbejderne kunne i retten fortælle, hvordan tiltalte med høj hastighed kørte så tæt forbi dem, at de kunne mærke et ryk i kroppen. Det kunne have endt helt galt, og jeg er tilfreds med, at retten var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om vanvidskørsel, og at den 30-årige bragte andres liv og førlighed i fare med sin kørsel, ” siger anklagerfuldmægtig Mads Fransen. 

Det havde betydning for dommen, at den 30-årige fire gange tidligere havde kørt i påvirket tilstand, og at han for nyligt havde afsonet en kortere fængselsstraf for narkokørsel. 

Ud over fængselsstraffen og frakendelsen af kørekortet i 10 år mistede den 30-årige også sin motorcykel, da den blev konfiskeret som følge af vanvidskørslen. 

Den 30-årige erkendte dele af forholdene, men nægtede bl.a. at have udsat vejarbejderne for fare. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

 

Pressekontakt

Anklagerfuldmægtig Mads Fransen, tlf. 3036 9847

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.