Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

24. september 2020 09:12

112-appen lukker og slukker

Siden 2013 har man kunnet downloade 112-appen, der automatisk sender smartphonens gps-koordinater til alarmcentralen, når man ringer 112. Den 31. december 2020 lukker 112-appen, da den er overhalet af den mere præcise AML-teknologi (Advanced Mobile Location).

Politilogo på rude

Foto: Rigspolitiet

Det er ikke længere muligt at downloade 112-appen, og den 31. december 2020 lukker den. Borgere, der har downloadet 112-appen, opfordres til at slette den efter nedlukningen, og hvis man har en smartphone, der understøtter AML, kan man ligeså godt slette 112-appen allerede i dag.

”AML er et nyere og mere præcist værktøj end 112-appen og modsat 112-appen, aktiveres AML automatisk ved opkald til 112. AML har vist sig at være meget driftssikker og mere præcis end 112-app’en, og det betyder hurtigere hjælp og færre fejlture for redningstjenesterne”, udtaler Lena Dyhr Toft Christensen, afdelingschef i Rigspolitiet.

AML er installeret i både Android- (Google) og iOS-telefoner (Apple), og det vurderes, at disse to systemer bruges i 98% af mobiltelefonerne på det danske marked.

”Vores alarmoperatører oplever hver dag værdien af den nye AML-teknologi. En præcis stedfæstelse af akutte hændelser, er helt central for at kunne få hjælpen hurtig frem. Den app-baserede løsning var en god start, men nu har vi fået et endnu bedre støtteværktøj”, forklarer Tim Ole Simonsen, operationschef og indsatsleder i Hovedstadens Beredskab.

AML-funktionen ligger som default i styresystemet på Android-telefoner med version 4.0 (lanceret i 2011) eller nyere. I telefoner med iOS-styresystemer (iPhones) skal telefonerne være opdateret til iOS 13.3 (lanceret i 2019) eller nyere. Det er kun iPhones 6S eller nyere, der kan installere 13.3-softwaren. Smartphones af ældre dato, der ikke har de førnævnte versioner, kan ikke gøre brug af AML.

Alarmcentralerne i hovedstadsområdet, Slagelse og Aarhus besvarer alle 112-opkald, og hvis man ringer 112 fra en telefon uden AML, vil alarmcentralen gå i dialog med borgeren for at finde frem til placering mv. – det gælder i øvrigt for alle opkald til 112.

 

Mere viden om AML

Der er flere informationer om AML på politi.dk og Hovedstadens Beredskab.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

22. marts 2024

Rigspolitiet

Politiet styrker brugen af kropskameraer i udvalgte operative opgaver

Fem politikredse, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi, iværksætter en mere systematisk anvendelse af krops- og hjelmkameraer i forskellige operative opgaver

9. februar 2024

Rigspolitiet

Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel?

Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå i politiets magtmidler.

28. januar 2024

Rigspolitiet

Giv et smil til skolepatruljerne i den sureste uge

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed.