Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Beredskabsmeddelelse

1. november 2021 11:08

Afsluttende beredskabsmeddelelse vedrørende branden i Pindstrup

Arbejdet med at få slukket en omfattende brand i Pindstrup på Djursland går hurtigere end først antaget, og hvis det fortsætter planmæssig, kan arbejdet måske allerede blive afsluttet i indeværende uge.

Brandvæsnet, Beredskab & Sikkerhed, har i løbet af weekenden yderligere intensiveret slukningsarbejdet i forbindelse med en omfattende brand på virksomheden Kronospan - Novopan Træindustri på Fabriksvej 2, Pindstrup, 8550 Ryomgård.

Weekendens arbejde med større og flere maskiner har betydet, at man er noget længere fremme med slukningsarbejdet end tidligere forventet. Hvis man kan fortsætte i samme tempo de kommende dage, vurderes det som sandsynligt, at arbejdet kan afsluttes i indeværende uge. Det er dog med forbehold for, at der kan opstå noget uforudset, som kan forsinke slukningsarbejdet.

Fredag aften blev der udsendt en beredskabsmeddelelse, hvori det fremgik, at Sundhedsmyndighederne anbefalede særligt udsatte borgere med lunge- og hjertesygdomme at finde et midlertidigt sted at bo, mens slukningsarbejdet står på.

Disse anbefalinger er fortsat gældende, men som situationen ser ud mandag formiddag, er der udsigt til, at borgerne kan vende hjem tidligere end først antaget. Så snart branden er slukket, og de særligt udsatte borgere igen kan vende hjem, vil det blive kommunikeret ud via de relevante myndigheder.

Der vil som udgangspunkt ikke blive udsendt flere beredskabsmeddelelser vedrørende branden i Pindstrup. Det anbefales, at man i stedet følger med på politi.dk, Syddjurs.dk eller relevante myndigheders Facebook-sider.

Dette var en beredskabsmeddelelse fra Østjyllands Politi.
 

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

21. oktober 2023

Rigspolitiet

Politiet advarer: Forhøjet vandstand

AFVARSLING: Den akutte fare for oversvømmelse i området omkring Aabenraa Havn på grund af et brud på de opsatte dæmninger, er ikke længere aktuel, da vandstanden falder. Det tidligere varsel til borgerne i områderne: Madevej, Kathale, H.P. Hansensgade, Bunden af Rådhusgades østlige halvdel, Opnørplads, Kilen, Gsværksvej og Reberbanen er ophævet. Borgerne kan returnere. Myndighederne betragter det ikke længere som et fareområde. TIDLIGERE UDSENDT BEREDSKABSMEDDELELSE. Forlad området. Hold dig væk fra oversvømmede områder. Ring kun 1-1-2, hvis du har akut brug for hjælp.Ved behov, kontakt dine pårørende via. sms eller sociale medier. Udsendt af Syd og Sønderjyllands Politi. Få yderligere information på www.politi.dk/advarsler

3. maj 2023

Rigspolitiet

TEST - S!RENEN – TEST

Right now, the Danish Emergency Management Agency and the Danish National Police are testing S!RENEN, Denmark's new warning system. In case of an emergency, S!RENEN tells you what is going on, where it is, and what you should do. Today is a test. You don't need to take any action.

29. oktober 2021

Rigspolitiet

Opfølgende beredskabsmeddelelse vedrørende brand i Pindstrup

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at særligt udsatte borgere i Pindstrup i løbet af lørdag finder et midlertidigt sted at bo som følge af en igangværende brand.