Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

13. december 2021 21:08

Forsvarets bistand til politiet ophører midlertidigt

Forsvaret skal midlertidigt bidrage til sundhedsmyndighedernes opskalerede vaccineindsats. Det betyder, at Forsvarets understøttelse af politiet i form af grænsekontrol og bevogtningsopgaver i en periode indstilles.

Forsvaret assisterer politiet med grænsekontrol

Sundhedsmyndighederne øger i den kommende tid vaccineindsatsen. For at løse opgaven får de bistand fra Forsvaret. Personaleafgivelsen til vaccineindsatsen betyder, at Forsvaret midlertidigt indstiller støtten til politiet. Ændringen træder i kraft tirsdag d. 14. december, klokken 7.00.

”Forsvarets bidrag til blandt andet grænsekontrol og bevogtning er meget værdsat, men nu har Forsvaret fået en anden samfundsmæssig vigtig opgave, og det har vi naturligvis stor forståelse for. Det betyder, at vi midlertidigt skal bruge flere politiuddannede til at løse opgaverne med grænsekontrol og bevogtning. I politiet er vi vant til, at opgaver og ressourcer kan ændre sig hurtigt – og derfor finder vi også en løsning her, men det har selvfølgelig konsekvenser i forhold til prioriteringen af andre opgaver”, siger chefpolitiinspektør hos Rigspolitiet, Peter Ekebjærg.

Forsvarets bidrag til politiet har de seneste år ligget på omkring 250 årsværk. De har hjulpet med varetagelsen af den midlertidige grænsekontrol langs den dansk-tyske grænse i Sønderjylland, samt i Rødby og Gedser, og har også støttet med bevogtningsopgaver i København.

”De tre politikredse, der i dag får bistand af Forsvaret, skal i første omgang finde ressourcerne i egne rækker. I de kommende dage vil vi vurdere om de berørte kredse skal aflastes via anden personeltilgang. Det vil selvfølgelig betyde, at vi er nødt til at prioritere i forhold til opgaverne i en periode, men vi søger selvfølgelig en løsning, der har mindst mulig påvirkning på borgerne.”.

Forsvaret har bidraget til opgaveløsningen i politiet siden sommeren 2017. Hvornår Forsvaret igen kan bistå politiet i opgaveløsningen er ikke afklaret på nuværende tidspunkt.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

Flere nyheder

24. november 2022

Rigspolitiet

Julefrokosterne er over os

I december måned er det traditionsmæssigt tid til julefrokoster og dermed også risi-ko for spritbilister på vejene.

20. september 2022

Rigspolitiet

Rigspolitiet har truffet afgørelse i personalesager

Rigspolitiet har d.d. truffet afgørelse i personalesagerne vedrørende politiinspektør Uffe Stormly og sektionsleder Birgitte Buch som opfølgning på Minkkommissionens beretning.

29. juni 2022

Rigspolitiet

Her er de 5 gode trafik-råd, du bør kende inden Tour de France

God planlægning kan betyde forskellen på at holde i kø eller glide nemt og sikkert gennem trafikken, når Tour de France i denne uge ruller på tværs af Danmark.

Forslag