Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

27. maj 2024 11:36

Henriette Rosenborg Larsen bliver ny politidirektør i Sydøstjyllands politi

Henriette Rosenborg Larsen er ved kongelig resolution af 22. maj 2024 udnævnt til politidirektør i Sydøstjyllands politi med tiltrædelse den 1. august 2024.

Henriette Rosenborg Larsen er uddannet cand. jur. og har været udnævnt statsadvokat hos Rigsadvokaten siden 2019. Henriette har i den forbindelse bl.a. været udlånt midlertidigt som sekretariatschef og udspørger i FE-kommissionen.

 

Før det var Henriette Rosenborg Larsen bl.a. konstitueret statsadvokat hos Rigsadvokaten, chefanklager i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi og politiadvokat (advokaturchef) i Advokaturen for Særlige Sager, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

 

Henriette Rosenborg Larsen startede sin karriere i 1996 som politifuldmægtig (anklagerfuldmægtig) ved Politimesteren i Hillerød.

 

Henriette Rosenborg Larsen udtaler: ”Jeg er meget taknemmelig for at jeg skal være politidirektør i Sydøstjyllands Politi og ser frem til samarbejdet med alle de dygtige medarbejdere, ledere og samarbejdsparter. Jeg har delt mit 28-årige arbejdsliv stort set ligeligt mellem politikredsene og den centrale anklagemyndighed, men jeg har aldrig lagt skjul på, at arbejdet i en politikreds, hvor man er tæt på borgerne, står mit hjerte nært. Jeg har tidligere været en del af den øverste ledelse i en politikreds i mange år, og jeg får nu muligheden for at vende tilbage til ”kredslivet” som politidirektør. Det er vemodigt at skulle forlade Rigsadvokaten og mine fantastiske kolleger, som jeg skylder en stor tak for samarbejdet. Jeg ved dog, at jeg kommer til en god og velfungerende politikreds, hvor jeg som politidirektør vil gøre mit bedste til, at kredsen også fremover bidrager til den samlede opgaveløsning i politiet og anklagemyndigheden.”

 

Rigspolitichef Thorkild Fogde siger om udnævnelsen: ”Jeg ser frem til at byde Henriette velkommen som ny politidirektør i Sydøstjyllands Politi. Henriette har et meget stort engagement og en solid faglig baggrund fra både politi og anklagemyndighed. Jeg er sikker på, at hun vil være et stort aktiv for både politikredsen og for det tværgående samarbejde i politiets koncernledelse.”

 

Rigsadvokat Jan Reckendorff siger om udnævnelsen: “ Henriette har leveret en mangeårig og uvurderlig indsats både i den lokale og centrale anklagemyndighed. Vi kommer til at savne hende. Det gælder også hendes altid gode humør og positive tilgang til udfordringerne. Jeg er på anklagemyndighedens vegne meget tryg ved, at Henriette nu skal være leder af politiet og anklagemyndigheden i Sydøstjylland og ser frem til at fortsætte samarbejdet med hende.”

 

CV – Henriette Rosenborg Larsen

Udnævnt statsadvokat, Rigsadvokaten

Født 15. juli 1971

Juridisk kandidat fra 1996 fra Københavns Universitet

 

Karriere

2021: Udlånt midlertidigt som sekretariatschef og udspørger i FE-kommissionen

2019: Udnævnt statsadvokat, Rigsadvokaten (nuværende udnævnelse)

2018: Konstitueret statsadvokat, Rigsadvokaten

2011: Chefanklager, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

2010: Fungerende chefanklager, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi

2009: Politiadvokat (advokaturchef), Advokaturen for Særlige Sager, Sydsjællands- og

Lolland-Falsters Politi

2008: Udlånt fra Rigsadvokaten til Lean-projekt i Sydsjællands- og Lolland-Falsters

Politi

2007: Rigsadvokatassessor (senioranklager), Rigsadvokaten

2004: Konstitueret rigsadvokatassessor (senioranklager), Rigsadvokaten

1999: Rigsadvokatfuldmægtig, Rigsadvokaten

1996: Politifuldmægtig (anklagerfuldmægtig) ved Politimesteren i Hillerød.

 

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

6. juni 2024

Rigspolitiet

Rigspolitiet har underskrevet kontrakt om indkøb af ny karabin

I 2023 påbegyndte politiet en udskiftning af sine våben med indkøb af en ny tjenestepistol. Nu er der også indgået en aftale om levering af en ny karabin til politiet - det bliver SIG Sauer MCX.

5. juni 2024

Rigspolitiet

Politiet opfordrer: Fortæl os, hvis du har et overvågningskamera

Fotos og videoer er ofte afgørende, når politiet skal opklare alvorlig kriminalitet som for eksempel voldtægt eller drab. Af den årsag opfordrer politiet alle med overvågningskameraer til at registrere dem i Politiets Kameraregister, POLCAM.

29. april 2024

Rigspolitiet

Borgernes tillid til politiet er fortsat høj

Borgerne føler sig i høj grad trygge og har høj tillid til politiet. Det viser den årlige trygheds- og tillidsundersøgelse, som Justitsministeriet netop har udgivet.