Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

3. april 2020 12:24

Rigspolitichefen: Følg myndighedernes anvisninger - også i påsken

Påsken står for døren og vejrudsigten lover solskin og blå himmel. Men selvom danskerne har fri, og vejret viser sig fra sin bedste side, så er det vigtigt, at alle fortsat følger myndighedernes anvisninger. Det er en forudsætning for, at der efter påske måske kan iværksættes en gradvis genåbning af samfundet.

”Påskeferien står for døren. Det er en tid med mange traditioner, men hvis vi skal kunne påbegynde en forsigtig genåbning af samfundet efter påske, så er det helt afgørende, at alle bliver ved med at følge myndighedernes anvisninger. Det værste, der kan ske nu, er, at man begynder at tage for let på det og tænke, at nu går det nok - Det gør det ikke!” siger Thorkild Fogde.

Siden onsdag den 18. marts har det været ulovligt at forsamle sig mere end 10 personer på offentligt tilgængelige steder. Borgerne har generelt været gode til at overholde de nye retningslinjer - og det virker. Smitten udvikler sig langsommere, og hvis det fortsætter sådan, så er en gradvis genåbning af samfundet efter påske måske mulig. 

Rigspolitichefen fortæller, at selvom vi går ind i en ferieperiode, så vil myndighederne fortsat være oppe i gear og arbejde tæt sammen.

”Mens andre holder ferie, vil en lang række myndigheder og virksomheder arbejde videre. Politiets patruljer vil være i gaderne, og vi vil fortsætte det brede, nationale samarbejde om at skaffe værnemidler og testudstyr. Det er nu, vi skal holde ved – og holde afstand”

Rigspolitichef, Thorkild Fogde, vil være til stede ved et kort door step med fokus på samme budskab kl 14.30-14.45 ved Polititorvet.

Af hensyn til at overholde retningslinjerne vedrørende afstand m.v., bedes medierne stille op i god afstand til hinanden.

Der vil kun i begrænset omfang være mulighed for at stille spørgsmål efterfølgende.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

22. marts 2024

Rigspolitiet

Politiet styrker brugen af kropskameraer i udvalgte operative opgaver

Fem politikredse, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi, iværksætter en mere systematisk anvendelse af krops- og hjelmkameraer i forskellige operative opgaver

9. februar 2024

Rigspolitiet

Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel?

Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå i politiets magtmidler.

28. januar 2024

Rigspolitiet

Giv et smil til skolepatruljerne i den sureste uge

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed.