Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

3. september 2020 18:00

Tilpasset grænsekontrol

Regeringen har besluttet, at politiet fra i dag den 3. september 2020 overgår fra fuld grænsekontrol til tilpasset kontrol ved alle danske grænseovergange.

Den tilpassede grænsekontrol indebærer, at grænsekontrollen generelt gennemføres med periodevise og stikprøvebaserede indsatser, der i antal, tidsmæssig placering og intensitet løbende tilpasses den forventelige mængde indrejsende (herunder rejsende fra karantænelande) samt det aktuelle efterretningsbillede, de lokale forhold og trafikmønstre på den enkelte grænseovergang. Desuden vil politiet snarest muligt åbne alle grænseovergange i Syd- og Sønderjylland. 

I forhold til de danske internationale lufthavne, vil politiet fortsat være fast til stede. COVID-19 indsatsen i de internationale lufthavne vil i forhold til ankomster fra åbne lande i Schengen-området, også basere sig på stikprøvevis kontrol, men også her spiller det aktuelle efterretningsbillede, de lokale forhold og trafikmønstre en rolle i grænsekontrollen. Der vil fortsat være fuld indrejsekontrol med indrejsende fra fly, der kommer fra karantænelande. 

Politiet forventer, at den tilpassede grænsekontrol vil give en smidigere afvikling og dermed en kortere ventetid for rejsende ind i Danmark. 

Hvis der er spørgsmål til ovenstående, så kontakt venligst den relevante politikreds.
 

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

22. marts 2024

Rigspolitiet

Politiet styrker brugen af kropskameraer i udvalgte operative opgaver

Fem politikredse, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi, iværksætter en mere systematisk anvendelse af krops- og hjelmkameraer i forskellige operative opgaver

9. februar 2024

Rigspolitiet

Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel?

Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå i politiets magtmidler.

28. januar 2024

Rigspolitiet

Giv et smil til skolepatruljerne i den sureste uge

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed.