Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

7. september 2020 16:29

11 østeuropæere dømt for covid-dokumentfalsk i forbindelse med indrejse

Alle nægtede sig skyldige, men modtog dommene.

I alt 11 personer fra Østeuropa er for nyligt blevet idømt fængsel og udvisning for dokumentfalsk i forbindelse med indrejse via den dansk-tyske landegrænse.

Fælles for de 11 sager er, at personerne viste falske arbejdskontrakter, der skulle overbevise myndighederne om, at de udenlandske statsborgere – set i lyset af de aktuelle covid-19-indrejserestriktioner – kunne rejse ind i Danmark, da de levede op til betingelserne om et anerkendelsesværdigt formål.

 

Skærpet straf

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi havde af samme årsag nedlagt påstand om, at de i alt 11 tiltalte skulle have deres straf skærpet, da der var tale om overtrædelser af straffeloven i forbindelse med den aktuelle Corona-situation. Den påstand fulgte Retten i Sønderborg, der behandlede alle sager i domsmandsretten.

De 11 personer blev hver idømt 60 dages ubetinget fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år.

Tre anholdt den 19. juli

Den seneste dom faldt torsdag og omfattede to bulgarske mænd på 39 og 55 år samt en 25-årig bulgarsk kvinde, der forsøgte at krydse Frøslev Grænse den 19. juli i samme køretøj.

Seks anholdt den 12. juli

Tilsvarende blev seks ukrainske mænd i alderen fra 27 til 51 år onsdag dømt for deres forhold.
Hændelsen fandt sted den 12. juli ved Sæd Grænseovergang, hvor de seks mænd befandt sig i samme minibus og fremviste falske arbejdskontrakter.

 

To anholdt den 5. juli

Desuden blev to bulgarske mænd på 25 og 45 år dømt den 20. august, efter at de forsøgte at rejse ind i Danmark den 5. juli ved Padborg Grænseovergang.

Samtlige tiltalte nægtede sig skyldige, men modtog deres domme. Og de blev alle varetægtsfængslet efter retsmøderne.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer er sigtet for bedrageri mod ældre borgere i Varde

De to mænd blev identificeret i forbindelse med en efterlysning med fotos, som Syd- og Sønderjyllands Politi bragte i forbindelse med sagen.

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet foretager nye undersøgelser på Lyngvej i Esbjerg

Undersøgelserne sker i forbindelse med efterforskningen af et dødsfald i sidste måned.

26. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Seks års fængsel for indsmugling af metamfetamin

Den dømte er en 48-årig mand fra Slagelse. Der var tale om en tilståelsessag.