Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

13. juli 2020 07:14

14 anholdt med falske arbejdskontrakter ved den dansk-tyske landegrænse

Det er nyt, at så mange stiller ved grænsen med falske dokumenter, de tror kan skaffe dem adgang til Danmark

En bølge af personer med falske arbejdskontrakter. Det er hvad Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi oplever i øjeblikket. 
 
Søndag blev fem bulgarer fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. De er sigtet for dokumentfalsk, da de medbragte falske arbejdskontrakter med et dansk pizzeria.

 

Arbejdskontrakter er en betingelse for, at borgere fra en række lande - set i lyset af de aktuelle covid19-regler - har et anerkendelsesværdigt formål med indrejse i Danmark.
 
De fem var tre mænd og to kvinder – alle i trediverne.
De forklarede i retten, at de af en mellemmand var blevet lovet arbejde i Danmark, og at de ikke vidste, kontrakterne var falske. Den ene fortalte, at han ikke skulle arbejde, men bare køre de fire andre til Danmark. Han er blevet varetægtsfængslet i en uge, mens de øvrige er varetægtsfængslede i fire uger.
 
For nogle dage siden blev to andre bulgarer varetægtsfængslet i fire uger – også for at have fremvist falske ansættelseskontrakter.
Søndag anholdt Udlændingekontrolafdeling Vest så syv ukrainere. De var også i besiddelse af falske ansættelseskontrakter. De forventes fremstillet i grundlovsforhør i dag mandag. 
 
På en uge er der altså anholdt 14 personer med den type falske papirer.
 
-          Det er noget helt nyt, at vi ser sådan et boom af falske arbejdskontrakter, siger vicepolitiinspektør Allan Dalager fra UKA Vest. Vi holder selvfølgelig fortsat i vores kontroller fokus på, om den tendens fortsætter. 
 
Mediernes kontaktpunkt er Kommunikationsenheden hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

I den oprindelige tekst skrev vi, at arbejdskontrakter er en betingelse for, at bulgarerne som ikke-EU borgere kunne komme ind i Danmark. Dette er ikke korrekt, da Bulgarien er medlem af EU. Vi beklager. Mvh. Kommunikationsenheden.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.

På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.
 

 

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 5642 2504

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

3. december 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Stor julefrokostaften: Politiet er klar med spirituskontroller

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer til, at alle hjælper hinanden med at forhindre spirituskørsel

2. december 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

27-årig mand varetægtsfængslet efter vanvidskørsel i nat

Den 27-årige er også sigtet for grov vold og for overtrædelse af straffelovens paragraf 119 mod en polititjenestemand.

2. december 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi beslaglægger 116 kanonslag

19-årig mand sigtet for overtrædelse af fyrværkerilov og våbenlov