Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

18. august 2020 15:46

16-årig dreng idømt ungdomssanktion for vold, deling af video samt vidnetrusler

Hændelsen fandt sted den 27. juni i butikscentret Borgen i Sønderborg, hvor gerningsmanden udsatte en 14-årig dreng for vold og blandt andet tvang ofret til at kysse hans sko.

En 16-årig dreng fra Sønderborg blev tirsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt en ungdomssanktion for vold, deling af video fra hændelsen samt flere tilfælde af vidnetrusler.

Hændelsen fandt sted den 27. juni i butikscentret Borgen i Sønderborg, hvor gerningsmanden udsatte en 14-årig dreng for vold og blandt andet tvang ofret til at kysse hans sko. Efterfølgende blev en videooptagelse af overfaldet delt på Facebook.

I forbindelse med efterforskningen af sagen havde den 16-årige også truet flere vidner til hændelsen. Det førte til en yderligere sigtelse, og at gerningsmanden ved et grundlovsforhør blev varetægtsfængslet i surrogat på en institution.

Den 16-årige har under sagen erkendt vold, deling af videoen samt et tilfælde af trusler, men nægtet de øvrige forhold. 

En ungdomssanktion er et alternativ til ubetinget fængselsstraf for unge mellem 15 og 18 år, som begår alvorlig kriminalitet. Sanktionen er en socialpædagogisk foranstaltning, hvor den unge blandt andet bliver anbragt på en døgninstitution eller et egnet opholdssted. Formålet med sanktionen er dels at få den unge væk fra et kriminelt miljø, dels at få den unge væk fra en kriminel løbebane.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi er tilfreds med dommen, da den 16-årige blev dømt i overensstemmelse med strafpåstanden.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

24. juni 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Gør det bøvlet at være tyv: Husk at låse både bilen og yderdøren

Det lune sommervejr indbyder til, at vi lader vinduer og døre stå åbne derhjemme. I tilgift er det fristende at efterlade bilen ulåst. Dette udnytter tyven desværre.

24. juni 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi og kommune advarer mod farlige stoffer i E-cigaretter

En 17-årig dreng i Sønderborg er blevet utilpas efter at have røget en E-cigaret med såkaldt Skyfall. Drengen har ikke været i fare. Men myndighederne advarer om, at der kan være E-cigaretter i omløb i Sønderborg, hvor den normale væske i cigaretten kan være erstattet af fx stærk, bedøvende medicin eller narkotika.

24. juni 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi, kommune og Bo Trygt går sammen med Esbjerg Håndværker- og Industriforening og Business Esbjerg om at forebygge indbrud

Parterne er gået sammen om at efteruddanne lokale håndværker som Bo trygt sikringsvejledere og dermed kan tilbyde borgerne professionel rådgivning om, hvordan de sikrer deres bolig mod indbrud.

Forslag