Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

18. august 2020 15:46

16-årig dreng idømt ungdomssanktion for vold, deling af video samt vidnetrusler

Hændelsen fandt sted den 27. juni i butikscentret Borgen i Sønderborg, hvor gerningsmanden udsatte en 14-årig dreng for vold og blandt andet tvang ofret til at kysse hans sko.

En 16-årig dreng fra Sønderborg blev tirsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt en ungdomssanktion for vold, deling af video fra hændelsen samt flere tilfælde af vidnetrusler.

Hændelsen fandt sted den 27. juni i butikscentret Borgen i Sønderborg, hvor gerningsmanden udsatte en 14-årig dreng for vold og blandt andet tvang ofret til at kysse hans sko. Efterfølgende blev en videooptagelse af overfaldet delt på Facebook.

I forbindelse med efterforskningen af sagen havde den 16-årige også truet flere vidner til hændelsen. Det førte til en yderligere sigtelse, og at gerningsmanden ved et grundlovsforhør blev varetægtsfængslet i surrogat på en institution.

Den 16-årige har under sagen erkendt vold, deling af videoen samt et tilfælde af trusler, men nægtet de øvrige forhold. 

En ungdomssanktion er et alternativ til ubetinget fængselsstraf for unge mellem 15 og 18 år, som begår alvorlig kriminalitet. Sanktionen er en socialpædagogisk foranstaltning, hvor den unge blandt andet bliver anbragt på en døgninstitution eller et egnet opholdssted. Formålet med sanktionen er dels at få den unge væk fra et kriminelt miljø, dels at få den unge væk fra en kriminel løbebane.

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi er tilfreds med dommen, da den 16-årige blev dømt i overensstemmelse med strafpåstanden.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

27. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

34 sigtede efter færdselsindsatser flere steder i politikredsen

Ikke alle knallerter havde orden i tingene, ligesom en del trafikanter talte i håndholdt mobiltelefon.

27. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

To indbrudstyve varetægtsfængslet

Risikoen for at blive udsat for indbrud er blev langt mindre de seneste år. Antallet af indbrud i Syd- og Sønderjylland er næsten halveret siden 2019.

27. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ulovligt fyrværkeri beslaglagt i Bramming

To personer er sigtet i sagen.