Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

16. april 2021 14:39

44-årig mand idømt fængsel og udvisning for bestandig for vold og trusler mod politiet og ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder

Den 44-årige har under sagen nægtet sig skyldig og tog betænkningstid i forhold til anke. Yderligere to personer blev dømt i sagen ved dagens retsmøde.

En 44-årig mand, bosnisk statsborger med bopæl i Sønderborg, blev fredag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt tre års fængsel samt udvisning for bestandig for vold og trusler mod polititjenestemænd samt ulovlig besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

Hændelsen fandt sted i Sønderborg den 13. august 2020, hvor betjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi var i gang med at anholde den 44-årige. Her tog den nu dømte en pistol fra en betjents skæfte og brugte våbnet til at true mod betjentens hoved.

Betjentens kollega måtte derfor afgive varselsskud for at få personen til at lægge våbenet.

Den 44-årige blev også dømt for vold og trusler mod betjentene i forbindelse med hændelsen.

Den 44-årige har under sagen nægtet sig skyldig og tog betænkningstid i forhold til anke.

Yderligere to personer, begge med bopæl i Sønderborg, blev dømt i sagen ved dagens retsmøde.

En 36-årig mand blev idømt et års fængsel for vold mod politiet. Han slog blandt andet en betjent med en metalkrykke, så vedkommende fik en fem centimeter lang flænge i hovedet samt hjernerystelse. Og en 73-årig mand fik en bøde på 1.200 kroner for at have forsøgt at forhindre anholdelsen af den 36- og 44-årige.

Begge har under sagen nægtet sig skyldige. Den 36-årige tog betænkningstid i forhold til anke, mens den 73-årige modtog dommen.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

29. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi søger vidner til vanvidskørsel i Varde

Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne høre fra et vidne, der mandag aften holdt med havariblink aktiveret på hovedvej 11 mellem Korskroen og Varde

29. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyt efterforskningssamarbejde har ført til anholdelse af omrejsende kriminelle

Et samarbejde mellem Berigelses Efterforskning ved Nordjyllands Politi og en ny enhed i UKA Vest hos Syd- og Sønderjyllands Politi har ført til anholdelser i flere sager.

28. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre personer dømt for narkosmugling

Tre personer er idømt fængselsstraffe og udvisning for bestandig efter indsmugling af 12 kilo kokain ​