Spring til hovedindhold

Forslag

36-årig mand idømt fængsel i sag om amfetamin og vanvidskørsel

Ud over selve fængselsstraffen fik den 36-årige mand også konfiskeret to køretøjer.

En 36-årig mand fra Sønderborg blev fredag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt to år og seks måneders fængsel for flere forhold. 

Der var tale om besiddelse af samlet set cirka 1.142 gram amfetamin med henblik på videreoverdragelse, narko- og vanvidskørsel samt en række andre forseelser på færdselsområdet.

 

Den 36-årige mand blev anholdt den 11. januar af en patrulje fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi efter en kort eftersættelse.

 

Fattede mistanke

Patruljen befandt sig i Tinglev og fattede mistanke til den 36-årige, der kørte på knallert. Den 36-årige havde dog ikke stor lyst til at tale med betjentene, og efter anholdelsen stod det klart, at han kørte rundt med 192 gram amfetamin i hjelmboksen.
Den efterfølgende efterforskning førte til, at den 36-årige blev tiltalt for besiddelse af yderligere 880 gram amfetamin med henblik på videresalg.

 

Den 36-årige var i forvejen sigtet for forholdene på færdselsområdet samt for besiddelse af cirka 70 gram amfetamin.

 

Vanvids- og narkokørslen fandt sted i en varebil den 7. december 2022 i Nordborg, mens yderligere et tilfælde af narkokørsel fandt sted med en motorcykel den 8. januar i Sønderborg.

 

I begge tilfælde var der også tale om, at den 36-årige kørte uden førerret.

 

Både motorcyklen og varebilen blev i første omgang beslaglagt af politiet, og retten konfiskerede de to køretøjer i forbindelse med dommen.

 

Den 36-årige har under sagen nægtet sig skyldig i besiddelse af dels de 880 gram amfetamin, dels de cirka 70 gram amfetamin, men har erkendt besiddelsen af den resterende mængde.

 

Den nu dømte har desuden nægtet sig skyldig i sagen om vanvidskørsel.

 

Den 36-årige mand modtog dommen.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

29. september 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet søger vidner til sag om blufærdighedskrænkelse i Tønder

Tre piger, der går på skolens mellemtrin, kom torsdag klokken cirka 14.00 cyklende på en sti i Tved Plantage, nord for Plantagevej i Tønder, hvor de kørte forbi en mand, der udsatte dem for blotteri.

29. september 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Sønderborg Lufthavn gennemfører stor øvelse

Øvelsen finder sted tirsdag den 3. oktober. Omdrejningspunktet for øvelsen er, at et to-motorers propelfly med 25 passagerer ombord er styrtet ned nær lufthavnen.

28. september 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet søger vidner til hærværk mod ATK-udstyr

Hærværket fandt sted søndag klokken 17.30 i krydset Lunderskovvej og Nedre Kragelundvej i Bække i Vejen Kommune.