Spring til hovedindhold

Forslag

Hyppige hastighedsovertrædelser på Asbovej: Politiet målte 117 overtrædelser på samme vej

12 klip ud af 117 hastighedsovertrædelser på 60 km/t-strækning på Asbovej i Vejen Kommune.

Syd- og Sønderjyllands Politi har reageret på en borgerhenvendelse via ”bestil en betjent” på politi.dk og var derfor mødt op på Asbovej i Vejen Kommune med en ATK-vogn. Borgeren oplyste, at der bliver kørt for stærkt, og den bekymring viste sig at holde stik.

 

”Vi sætter stor pris på borgernes henvendelser i alle sager – også når det handler om for høj fart. Vi tager det alvorligt”, siger politikommissær Dennis André Holst, som er leder af Beredskabsstation Vejen.

 

ATK-vognen holdt på Asbovej tirsdag d. 15. maj i 5 timer og 20 minutter. I det tidsrum registrerede Syd- og Sønderjyllands Politi 900 køretøjer, hvoraf 117 overtrådte hastighedsgrænsen på 60 km/t, som gælder på stedet. 12 overtrædelser var med klip i kørekortet.

Ud af de 117 overtrædelser drejede de 10 sig om lastbiler. To af lastbilerne kørte mere end 30 procent for stærkt, hvilket udløser et klip til føreren.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi har også tidligere fået henvendelser fra borgerne om for høj hastighed på Asbovej. Ved lignende kontroller i november og december 2023 blev der målt henholdsvis 115 og 122 hastighedsovertrædelser, hvor der i denne måling var 117 overtrædelser.

 

”Vi kan konstatere, at der fortsat bliver kørt for stærkt på strækningen. Jeg vil opfordre til, at man letter på speederen – også når vi ikke er der med ATK-vognen. Det kan have store konsekvenser, når der bliver kørt for stærkt. De seneste fem år er 121 personer blevet dræbt i ulykker i Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Ud af de 121 trafikdræbte er 20 personer blevet dræbt i ulykker i Vejen Kommune”, siger politikommissær Dennis André Holst.

 

Høj hastighed er stadig den største årsag til ulykker med dødelig udgang.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

16. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi tilfreds med weekendens forløb

Politiet har været massivt tilstede i Esbjerg fredag og lørdag og konstaterer, at alt er forløbet trygt og festligt

15. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi melder om rolig fanmarch og motorcykeltur

Både fodbold-fanmarch og rockergrupperings køretur i Esbjerg forløb i god ro og orden, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi ​

15. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi er klar til en festlig lørdag i Esbjerg

Politiet vil være massivt tilstede i Esbjerg for at sikre ro, orden og tryghed hele lørdagen