Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

23. november 2020 09:27

Dømt for våbenbesiddelse

En Glock pistol og patroner var gemt i en bil på vej over grænsen.

En 25-årig mand af ukendt nationalitet blev i sidste uge ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt to et halvt års fængsel samt udvist for bestandigt for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om ulovlig våbenbesiddelse.
 
Hændelsen fandt sted den 28. maj ved Frøslev Grænseovergang, hvor den 25-årige mand sammen med en 26-årig iransk mand kom kørende i en personbil og blev taget ud til kontrol af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.
 
Ved kontrollen fattede tolderen mistanke til mændene, og ved en efterfølgende undersøgelse i Toldstyrelsens undersøgelseshal i Padborg fandt tolderne en 9-mm Glock pistol samt 49 patroner, der var gemt i køretøjet.
 
De to mænd blev efterfølgende anholdt af politiet og varetægtsfængslet.
 
Begge har under sagen nægtet sig skyldige.
 
Begge blev tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse, men den 26-årige iranske mand blev frikendt af retten, da der ikke var tekniske beviser, der kunne knytte manden til den ulovlige pistol og ammunitionen.
 
Den 25-årige, der også blev dømt for at have brugt falske bulgarske ID-papirer i forbindelse med indrejse, har udbedt sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

18. maj 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Seks mænd varetægtsfængslet i større sag om produktion af skunk

De seks mænd er sigtet for overtrædelse af den såkaldt hårde narkoparagraf i straffeloven i et større sagskompleks om produktion af skunk i Tønder, Vejen og Assens kommuner.

16. maj 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ny politistation i Aabenraa indvies

Alle borgere inviteres inden for på byens nye politistation mandag den 23 maj fra klokken 13-16

15. maj 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

37-årig mand sigtet for drab i Padborg-området

Den 37-årige blev anholdt på gerningsstedet og er i dag kl. 10.30 fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg med krav om varetægtsfængsling.