Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

1. december 2023 11:27

47-årig mand dømt for at have overfaldet en 49-årig mand med en økse samt for vold mod tre andre mænd, trusler og hærværk

En 47-årig mand fra Esbjerg Kommune er idømt 10 måneders fængsel i sagen. Han udbad sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke dommen.

En 47-årig mand fra Esbjerg Kommune blev ved Retten i Esbjerg onsdag den 29. november fundet skyldig i fire tilfælde af vold, samt trusler og hærværk.

 

Manden, der ikke tidligere er straffet, blev idømt 10 måneders fængsel.

 

Den 47-årige blev dømt for, under en episode i sommer i en lejlighed i Esbjerg hos nogle bekendte, at have angrebet en 49-årig mand med en lang dobbeltsidet økse, som den 47-årige i tre tilfælde forsøgte at ramme den 49-årige med. Det lykkedes dog den 49-årige at undvige. Den 47-årige blev endvidere dømt for at have slået den 49-årige flere gange i hovedet med knyttet hånd.

 

En anden voldsepisode fandt sted ved et kolonihaveområde i Esbjerg, hvor den 47-årige blev dømt for at have slået sin 50-årige nabo i ansigtet og på kroppen med knyttet hånd, ligesom han slog ham med et luftgevær.

 

Ved en senere episode i samme område blev den 47-årige dømt for at have slået et 49-årigt familiemedlem i hovedet og på kroppen samt at have sparket på dennes bil.

 

Endelig blev den 47-årige dømt for under en episode i Bramming-området, hvor han opsøgte nogle tidligere bekendte på deres bopæl, at have slået en 61-årig mand i ansigtet med knyttet hånd og spyttet ham i ansigtet, og for at have truet den 61-årige på livet.

 

Den 47-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke dommen.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

29. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi søger vidner til vanvidskørsel i Varde

Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne høre fra et vidne, der mandag aften holdt med havariblink aktiveret på hovedvej 11 mellem Korskroen og Varde

29. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyt efterforskningssamarbejde har ført til anholdelse af omrejsende kriminelle

Et samarbejde mellem Berigelses Efterforskning ved Nordjyllands Politi og en ny enhed i UKA Vest hos Syd- og Sønderjyllands Politi har ført til anholdelser i flere sager.

28. februar 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre personer dømt for narkosmugling

Tre personer er idømt fængselsstraffe og udvisning for bestandig efter indsmugling af 12 kilo kokain ​