Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

28. februar 2024 12:06

Tre personer dømt for narkosmugling

Tre personer er idømt fængselsstraffe og udvisning for bestandig efter indsmugling af 12 kilo kokain

Tre udenlandske statsborgere er ved Retten i Sønderborg idømt fængsel i syv og otte år og udvisning for bestandig for smugling af narkotika.

 

De tre blev standset i toldkontrol ved grænsen i Frøslev den 15. marts 2023 i en tysk indregistreret bil. I kontrollen blev der fundet godt 12 kilo kokain gemt i et hulrum i bilen, hvorefter de tre personer blev anholdt og sagen blev efterforsket af Syd- og Sønderjyllands Politis udlændingekontrolafdeling UKA Vest.

 

De dømte er to mænd på 20 og 24 år, samt en 24-årig kvinde. De to mænd blev begge idømt otte års fængsel, mens kvindens dom lød på syv års fængsel. Der er tale om tre tyske statsborgere, der alle blev udvist af Danmark for bestandig.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

19. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Har du set manden eller voldsepisode på King George 7. februar 2024?

Politiet søger vidner og hjælp til at identificere mulig gerningsmand.

18. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedrageri: Genkender du denne gerningskvinde?

OBS! Kvinden er identificeret og billederne er derfor fjernet Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forbindelse med 5 anmeldelser om bedrageri i henholdsvis Nordborg, Sønderborg midtby og Aabenraa.

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig kvinde idømt behandlingsdom

En domsmandsret i Sønderborg idømte i dag en 38-årig kvinde en behandlingsdom