Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

18. marts 2022 12:12

Syd- og Sønderjyllands Politi deltager i europæisk færdselskampagne med fokus på for høj hastighed

Politikommissær Mads Bruhn Lund understreger, at kampagnen er nødvendig, fordi der er en klar sammenhæng mellem for høj fart og ulykker i trafikken.

Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling deltager i næste uge i den fælles europæiske færdselskampagne med fokus på for høj hastighed.
 
Færdselsbetjentene vil således holde et særligt vågent øje med en række udvalgte strækninger. Det gælder blandt andet veje, hvor bilisterne erfaringsmæssigt har særligt svært ved at lette foden fra speederen. 
  
Politikommissær Mads Bruhn Lund, der er operativ leder af færdselsafdelingen, understreger, at kampagnen er nødvendig, fordi der er en klar sammenhæng mellem for høj fart og ulykker i trafikken.
 
- For høj hastighed er den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. Og når det gælder bilisterne i byerne, kan selv små fartoverskridelser betyde meget alvorlige skader hos fodgængere og cyklister, hvis de bliver påkørt. Derfor giver det god mening at få bilisterne til at være opmærksomme på, hvor hurtigt de reelt kører, pointerer Mads Bruhn Lund.
 

Fakta om for høj hastighed:

  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald. 
  • I byerne kan selv små hastighedsoverskridelser medføre meget alvorlige personskader hos fodgængere og cyklister, hvis de påkøres. 
  • Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60 procent af tilfældene. Risikoen stiger til 80 procent ved 90 km/t.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer er sigtet for bedrageri mod ældre borgere i Varde

De to mænd blev identificeret i forbindelse med en efterlysning med fotos, som Syd- og Sønderjyllands Politi bragte i forbindelse med sagen.

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet foretager nye undersøgelser på Lyngvej i Esbjerg

Undersøgelserne sker i forbindelse med efterforskningen af et dødsfald i sidste måned.

26. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Seks års fængsel for indsmugling af metamfetamin

Den dømte er en 48-årig mand fra Slagelse. Der var tale om en tilståelsessag.