Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

2. november 2023 16:08

28-årig rumænsk mand varetægtsfængslet i sag om tyveri af værdifulde traktorer

Den rumænske mand blev anholdt i Tyskland med tyvekosterne. Anholdelsen var et af flere resultater i forbindelse med en fælles Europol-aktion rettet mod organiseret grænseoverskridende kriminalitet i Østersøregionen og Nordeuropa.

En 28-årig rumænsk mand blev tirsdag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i tre uger, sigtet for tyveri, subsidiært hæleri, af tre traktorer til en samlet værdi af cirka 2,5 millioner kroner.

 

Den 28-årige mand nægter sig skyldig, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

 

Manden blev anholdt af tysk politi i Schleswig den 12. oktober med kosterne i en lastbil og udleveret til betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) på baggrund af en europæisk arrestordre.

 

Anholdelsen af den rumænske mand var et af flere resultater i forbindelse med en fælles Europol-aktion rettet mod organiseret grænseoverskridende kriminalitet i Østersøregionen og Nordeuropa.

 

Indsatsen fandt sted den 10., 11. og 12. oktober. Myndigheder fra ti lande deltog, blandt andet Danmark, Sverige og Tyskland.

 

Udvekslede oplysninger

I kraft af politisamarbejdet blandt de tre lande, hvor myndighederne udvekslede oplysninger og efterretninger, fattede man mistanke til en rumænsk lastbil, der var kørt fra Tyskland ind i Danmark.

 

Det lykkedes køretøjet at forlade Danmark via Frøslev Grænse den 12. oktober tidligt om morgenen, hvilket tysk politi blev informeret om.

 

På den baggrund blev lastbilen kort efter standset.

 

Her stod det klart, at der var tre traktorer på ladet, der viste sig kort forinden at være stjålet i Danmark.

Chaufføren blev anholdt af de tyske betjente og efterfølgende varetægtsfængslet.

 

10.000 personer kontrolleret

I løbet af de tre dage blev i runde tal 10.000 personer samt 6.300 køretøjer kontrolleret i de 10 lande.

 

Alt i alt førte indsatsen til 13 anholdelser, heraf fem, der involverer internationale kriminelle netværk, ligesom der blev beslaglagt varer for millioner af kroner.

 

Blandt lovovertrædelserne kan nævnes: Tyveri af særlig grov beskaffenhed, hæleri, hvidvaskning af penge, dokumentfalsk, narkotikakriminalitet og spirituskørsel.

 

I alt 16 myndigheder i de forskellige lande samt Europol deltog i indsatsen, og operationen blev gennemføret 24 forskellige steder i Europa. Den internationale myndighedsindsats blev koordineret fra et operationscenter i København.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

18. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Er det din ATV, trailer eller buskrydder?

Syd- og Sønderjyllands Politi har beslaglagt en trailer med blandt andet en ATV, som vi formoder stammer fra indbrud.

17. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre franskmænd dømt for kokainsmugling

To mænd og en kvinde blev ved Retten i Sønderborg idømt fængsel for indsmugling af 10 kilo kokain ​

16. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Undvegen fange anholdt

Syd- og Sønderjyllands Politi har eftersøgt undvegen fange, der blev anholdt i København i går