Spring til hovedindhold

Forslag

Politiet sigtede i år færre ulovlige biler på vej til DHB på Padborg Park

Syd- og Sønderjyllands Politi var massivt til stede ved til- og frakørsler til Padborg Park torsdag og fredag. To færdselskontroller viste, at langt de fleste deltagere til stort bilevent kørte lovligt i år. Mange kørte dog for stærkt i området.

Færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi kontrollerede torsdag og fredag i alt 250-300  biler på vej til Danmarks Hurtigste Bil, DHB, på Padborg Park. Indsatsen foregik i et samarbejde med Motorstyrelsen.

I år var standarden generelt rigtig høj, så politiet kunne kontrollere og sende de fleste deltagere videre til det store bilevent uden anmærkninger.

 

Sidste år kontrollerede politiet cirka 500 biler, og det resulterede i 127 sigtelser. I år var tallet 29 sigtelser.

Det var derfor en tilfreds leder i færdselsafdelingen, der kunne gøre status:

 

”Vores kontroller forløb rigtig godt. Vi kunne heldigvis konstatere, at deltagerne generelt har rigtig godt styr på de køretøjer, de kommer til Padborg Park i. Både de biler, der trækker trailere med løbskøretøjer, og de campingvogne, de overnatter i, siger politikommissær John Weber Pedersen.

 

De 29 sigtelser fordeler sig på følgende: 27 færdselssager – heriblandt 5 biler indkaldt til syn. Færdselssagerne handler om fejl og mangler ved køretøjer, manglende eller frakendt kørekort, for tæt kørsel, manglende sele, mobilsnak og en konstruktiv ændret knallert. 1 nummerplade på campingvogn inddraget på grund af fejl og mangler – blandt andet på bremserne. 1 nummerplade inddraget grundet afgiftssag.

 

For høj fart

Færdselsafdelingen var også til stede med ATK-vogne og med videobiler, som er specialudstyrede civile politibiler med videoudstyr. Den indsats foregik i et større område omkring Padborg, og de resultater er politikommissæren til gengæld ikke tilfreds med. Her blev målt 557 overskridelser af fartgrænsen alene ved ATK-vognene:

 

”Kontrollerne viser, at der fortsat er for mange, der kører for stærkt. Fart dræber, så det er afgørende, at førerne sænker farten”, siger John Weber Pedersen.

 

Da disse kontroller foregik i et større område, har de resultater ikke nødvendigvis noget med DHB at gøre. Det kan være bilister til og fra området med andre ærinder.

 

Tallene fra ATK-vognene fordeler sig sådan: Torsdag 163 sager – heraf 8 klip. Fredag 121 sager – heraf 7 klip. Lørdag 140 sager – heraf 6 klip og 1 betinget frakendelse af kørekortet. Søndag 133 sager – heraf 5 klip.

 

Tallene fra videoindsatsen fordeler sig sådan: Fredag 40 sager. Lørdag 48 sager. Videoindsatsen dækker over alle typer forseelser i trafikken. Blandt andet for høj hastighed og mobilsnak.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

29. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi fik anmeldelse om afdød person på stranden

Politiet har en formodning om, at der er tale om en tysk turist ​

28. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

25-årig mand fundet skyldig i forhold til alle 27 piger i omfattende sag om overgreb

Tiltalte er kendt skyldig i 62 af de 65 forhold, han var tiltalt for.

28. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Mindreårig pige udsat for blufærdighedskrænkelse - hjælp politiet med at finde gerningsmanden

Politiet søger vidner, der har set manden onsdag morgen.