Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

11. oktober 2024 14:14

Syv personer anholdt efter affyring af fyrværkeri

​OBS Dato for affyring af fyrværkeri rettet. Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet syv personer efter affyring af fyrværkeri ved arresten i Esbjerg torsdag aften

Syd- og Sønderjyllands Politi fik torsdag aften klokken 20.25 en anmeldelse om, at der blev affyret en del fyrværkeri ved arresten i Jyllandsgade i Esbjerg.

 

Politiet rykkede ud og anholdt syv personer. Da en del af fyrværkeriet under anholdelsen havde retning mod politiet, blev de syv personer både sigtet efter Fyrværkeriloven og straffelovens paragraf 119 B, der handler om angreb mod personer i offentlig tjeneste. Det er kun tilladt at affyre fyrværkeri fra den 31. december til og med den 1. januar. Ingen kom til skade under hændelsen.

 

Efterfølgende ransagede politiet flere adresser med henblik på at beslaglægge eventuelt yderligere fyrværkeri. Under ransagningerne fandt politiet en ulovlig peberspray, en mindre pakke med doping og en mindre mængde amfetamin og hash. Fundene har medført sigtelser for overtrædelse af våbenloven, lov om forbud mod visse dopingmidler og lov om euforiserende stoffer.

 

De anholdte er syv mænd fra 24 til 43 år, der efterfølgende forklarede, at de ikke havde til hensigt at skræmme nogen med fyrværkeriet. Alle syv mænd blev løsladt fredag efter endt afhøring. Sigtelserne er opretholdt og sagen efterforskes.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

14. oktober 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi vil gerne i kontakt med fører og passager

Tre børn blev fredag kontaktet af to personer i bil i Esbjerg. Politi søger forklaring

14. oktober 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Fire mænd idømt fængsel og udvisning for røveri

​Fire litauiske statsborgere blev fredag idømt fængselsstraffe og udvisning efter et røveri ved McDonald’s i Rødekro i juli i år ​

11. oktober 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre rumænske statsborgere sigtet for tre gange at have afluret pinkode og stjålet betalingskort

En efterforskning på tværs af politikredse resulterede i, at tre personer kunne anholdes, fremstilles i grundlovsforhør og nu er varetægtsfængslede i sagen. To af dem har erkendt.