Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

24. november 2021 15:58

Vil du undgå indbrud? Stop med at købe hælervarer

To aktuelle sager fra Syd- og Sønderjylland viser at indbrudstyve har alt for nemt ved at omsætte stjålne varer. Og det kan blive dyrt at købe hælervarer.

Klokken 02.30 natten til tirsdag gik alarmen på Ribe Cykellager. Indehaver Kim Jul Lassen har de seneste år oplevet en række indbrud og indbrudsforsøg og tirsdag skete det igen. Denne gang var politiet så hurtigt fremme at tyvene kun nåede at få to el-cykler med sig.

”Cykler er lette at sælge videre. Selv her i Danmark er folk, som køber dyre cykler som hælervarer. Det er virkelig noget svineri”, siger indehaver Kim Jul Lassen oven på oplevelsen.
Men det kan blive dyrt at købe de billige hælervarer. Hvis du køber en stjålen vare på nettet, er du medskyldig i en kriminel handling. 
”Straffen for hæleri er den samme som for indbrud. Indbrud og hæleri hænger sammen og hæleren er lige så slem som stjæleren. Også når det kommer til straf”, siger leder af Forebyggelsesenheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Christian Østergård.

I denne uge fik en indbrudstyv en straf.  En 22-årig mand var i retten blandt andet anklaget for flere tilfælde af tyveri af designermøbler i det sydlige Jylland. Under retssagen forklarede en politiassistent, at den nu dømte under en afhøring har sagt; ”Hvorfor skal jeg få mig et arbejde, hvis jeg kan lave 15 lapper på en oksestol?” Altså at han kan få 15.000 kroner for en Ox Chair af designeren Hans J. Wegner. Den 22-årige fik ti måneders ubetinget fængsel oveni sin seneste dom.

”Så længe den almindelige borger køber hælervarer, så vil indbrudstyvene fortsætte. Det er simpelthen et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, så vi kommer ikke indbrud til livs, før folk lader være med at købe hælervarer”, siger vicepolitiinspektør Christian Østergård.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi har fem gode råd til at undgå at blive hæler:

5 gode råd, når du handler på nettet

  • Spørg dig selv, om prisen er for god til at være sand.
  • Spørg efter kvittering, garantibevis eller anden dokumentation for ejerskabet.
  • Hent varen personligt, i stedet for at få den bragt eller overdraget på en p-plads.
  • Få altid købers navn og adresse. Det kan hjælpe dig, hvis uheldet er ude.
  • Er du i tvivl om varen er stjålet, så drop handlen og overvej at tage kontakt til politiet på 1-1-4 med din mistanke.

Læs mere på Stop-e-hæleri.dk

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

12. august 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

To bulgarske mænd udleveret og varetægtsfængslet i sag om røveri

De sigtede nægter sig skyldige, men kærede ikke varetægtsfængslingen.

12. august 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

16-årig dreng sigtet for ildspåsættelse i Kettingmark

Drengen blev anholdt på fersk gerning, og der venter ham nu et retligt efterspil. Parallelt med dette er Sønderborg Kommune inddraget i sagen.

12. august 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Flere borgere i Syd- og Sønderjylland er trygge og har tillid til politiet

En ny undersøgelse af danskernes tryghed i deres nabolag og hvor stor tillid borgerne har til politiet viser, at syd- og sønderjyderne både føler sig mere trygge og nærer større tillid til politiet, end danskerne gør som gennemsnit.

Forslag