Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

24. november 2021 15:58

Vil du undgå indbrud? Stop med at købe hælervarer

To aktuelle sager fra Syd- og Sønderjylland viser at indbrudstyve har alt for nemt ved at omsætte stjålne varer. Og det kan blive dyrt at købe hælervarer.

Klokken 02.30 natten til tirsdag gik alarmen på Ribe Cykellager. Indehaver Kim Jul Lassen har de seneste år oplevet en række indbrud og indbrudsforsøg og tirsdag skete det igen. Denne gang var politiet så hurtigt fremme at tyvene kun nåede at få to el-cykler med sig.

”Cykler er lette at sælge videre. Selv her i Danmark er folk, som køber dyre cykler som hælervarer. Det er virkelig noget svineri”, siger indehaver Kim Jul Lassen oven på oplevelsen.
Men det kan blive dyrt at købe de billige hælervarer. Hvis du køber en stjålen vare på nettet, er du medskyldig i en kriminel handling. 
”Straffen for hæleri er den samme som for indbrud. Indbrud og hæleri hænger sammen og hæleren er lige så slem som stjæleren. Også når det kommer til straf”, siger leder af Forebyggelsesenheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi, vicepolitiinspektør Christian Østergård.

I denne uge fik en indbrudstyv en straf.  En 22-årig mand var i retten blandt andet anklaget for flere tilfælde af tyveri af designermøbler i det sydlige Jylland. Under retssagen forklarede en politiassistent, at den nu dømte under en afhøring har sagt; ”Hvorfor skal jeg få mig et arbejde, hvis jeg kan lave 15 lapper på en oksestol?” Altså at han kan få 15.000 kroner for en Ox Chair af designeren Hans J. Wegner. Den 22-årige fik ti måneders ubetinget fængsel oveni sin seneste dom.

”Så længe den almindelige borger køber hælervarer, så vil indbrudstyvene fortsætte. Det er simpelthen et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, så vi kommer ikke indbrud til livs, før folk lader være med at købe hælervarer”, siger vicepolitiinspektør Christian Østergård.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi har fem gode råd til at undgå at blive hæler:

5 gode råd, når du handler på nettet

  • Spørg dig selv, om prisen er for god til at være sand.
  • Spørg efter kvittering, garantibevis eller anden dokumentation for ejerskabet.
  • Hent varen personligt, i stedet for at få den bragt eller overdraget på en p-plads.
  • Få altid købers navn og adresse. Det kan hjælpe dig, hvis uheldet er ude.
  • Er du i tvivl om varen er stjålet, så drop handlen og overvej at tage kontakt til politiet på 1-1-4 med din mistanke.

Læs mere på Stop-e-hæleri.dk

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 5642 2504

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

21. januar 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi og boligforening tager nyt værktøj i brug for at øge trygheden i Esbjerg

Syd- og Sønderjyllands Politi har underrettet en boligforening i Esbjerg om, at en af deres beboere er blevet dømt for grov, banderelateret vold i boligområdet. På baggrund af dommen har boligforeningen fået lejemålet ophævet, så den dømte og de øvrige medlemmer af husstanden må flytte et andet sted hen.

21. januar 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ældre kvinde satte politiet på sporet af narkohandlere

To mænd sigtet for narkohandel i Tønder torsdag formiddag efter en ældre kvinde afleverede en taske til en betjent i Tønder

21. januar 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi sætter fokus på de bløde trafikanters sikkerhed

I næste uge vil Syd- og Sønderjyllands Politi kontrollere knallerter, cykler og el-løbehjul for at sætte fokus på sikkerheden for de bløde trafikanter. Sidste år kom 49 cyklister og knallertkørere alvorligt til skade i den syd- og sønderjyske trafik.