Spring til hovedindhold

Forslag

Politi opfordrer til at du registrerer dit overvågningskamera

Billeder fra overvågningskameraer kan være af stor betydning, når politiet efterforsker forbrydelser

Kameraovervågning kan være afgørende, når politiets efterforskere skal opklare kriminalitet eller kortlægge et hændelsesforløb.  Derfor opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi nu alle, der har et overvågningskamera, til at registrere det i Politiets Kameraregister. Registret er politiets overblik over, hvor der er opsat overvågning.
 
Billeder fra overvågningskameraer kan for eksempel gøre det muligt at identificere gerningsmænd og følge deres færden til og fra gerningsstedet. Så jo flere kameraer, der er registreret i systemet, jo mere effektivt er det.  Er kameraet med i Politiets Kameraregister, kan politiet langt hurtigere komme i gang med at sikre spor og forfølge eventuelle gerningsmand.

 

Registreringen kan blandt andet spare den tid, det tager at afsøge et område for at finde ud af, om der hænger kameraer. Det giver derfor politiet mulighed for at kunne handle hurtigere med henblik på at kunne identificere og pågribe gerningsmændene til kriminalitet, herunder grov kriminalitet.

 

Alle stationære kameraer er relevante og politiet kontakter altid folk for at spørge om adgang til at se optagelserne. Registreringen er lovpligtig for virksomheder, myndigheder, foreninger m.fl. Det er frivilligt for private borgere at registrere deres kameraer, men Syd- og Sønderjyllands Politi håber mange vil følge opfordringen, da enhver registrering er betydningsfuld for efterforskning og opklaring af kriminalitet.

 

Det er nemt at registrere sit overvågningskamera:

Du kan hjælpe politiet med at opklare kriminalitet ved at føje dit overvågningskamera til Politiets Kameraregister. Det klares let på http://www.politi.dk/kamera ved brug af en pc og login med NemID/MitID.

 

På samme side findes der også nærmere information om, hvem der skal og kan registrere. Der er desuden konkrete svar på en stribe ofte stillede spørgsmål om overvågning.

 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

17. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi efterforsker anmeldelse om mulige krænkelser

Friskole har anmeldt mulig krænkende adfærd fra lærervikar til politiet

16. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi tilfreds med weekendens forløb

Politiet har været massivt tilstede i Esbjerg fredag og lørdag og konstaterer, at alt er forløbet trygt og festligt

15. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi melder om rolig fanmarch og motorcykeltur

Både fodbold-fanmarch og rockergrupperings køretur i Esbjerg forløb i god ro og orden, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi ​