Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

26. oktober 2020 13:08

Krav om negativ Covidtest ved indrejse fra højrisikolande

Foruden at have et anerkendelsesværdigt formål skal man, hvis man kommer fra et højrisiko-land kunne fremvise en ny attest.

Ved grænsekontrollen på den dansk-tyske landegrænse kan de rejsende, som meddelt af Rigspolitiet, nu blive bedt om at fremvise en attest for negativ Covid-19 test. Testen skal være taget indenfor 72 timer inden indrejse.

Du kan finde de opdaterede regler for indrejse i Danmark på www.coronasmitte.dk  Her kan du også finde link til hvilke lande, der er højrisikolande.

Alle indrejsende fra højrisiko-lande skal have et anerkendelsesværdigt formål med at rejse ind i Danmark. Desuden skal de nu også kunne fremvise en negativ Covid-19 test foretaget senest 72 timer før indrejsen i Danmark.

Personer med bopæl i Norge og grænselandet (Slesvig-Holsten, Skåne, Halland eller Blekinge) er ikke omfattet af kravet. Med de nuværende smittetal er personer med bopæl i de resterende dele af Tyskland og Sverige ikke omfattet af kravet på nuværende tidspunkt, da Tyskland og Sverige indtil videre ikke er højrisiko-lande. 

Danske statsborgere og mennesker med fast bopæl i Danmark behøver heller ikke kunne fremvise en negativ Covid test. 

Vi har ved landegrænsen en intensiveret stikprøvevis kontrol. Det vil sige, at der bliver taget flere rejsende ud til kontrol ved både de fastbemandede kontrolsteder og ved de mindre kontrolsteder, som personalet kontrollerer med mellemrum døgnet igennem.

Vi er klar over, at ikke alle rejsende allerede nu er bekendt med de nye regler. Derfor vil kravet om Covid-test blive håndteret med konduite de første dage.

Mediernes kontaktpunkt er Kommunikationsenheden på telefon 56422504
 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

14. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi er fortsat klar til en festlig weekend i Esbjerg

Politiet vil være til stede i Esbjerg i aften og nat for at sikre ro, orden og tryghed

14. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Fire hollandske statsborgere dømt for indsmugling af amfetamin

Fire hollandske mænd er i dag idømt lange fængselsstraffe og udvist af Danmark for bestandigt for at smugle narkotika ind over grænsen, mens to andre hollandske mænd, der også var tiltalt i sagen, blev frifundet.

14. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

77-årig mand anholdt med 19 kilo hash i båden

Politiet mistænker manden for at smugle hash til Grønland.