Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

3. september 2019 14:08

Litauere fik straksdom for indbrud i varevogn

To mænd blev stoppet i Tyskland med værktøj stjålet i Danmark. Nu er de udleveret, dømt og sendt til afsoning.

To litauiske mænd blev mandag udleveret fra Tyskland, fremstillet i retten i Sønderborg og dømt for tyveri.
 
De to mænd på 41 og 45 år blev den 15. august stoppet i en bil i Tyskland. I bilen lå der dels el-værktøj stjålet ved et indbrud i en varevogn i Vejen-området og dels andet værktøj, som politiet formoder også er stjålet. 
 
Mandag den 2. september blev de to mænd så udleveret af tysk politi til Udlændingekontrolafdelingen i Padborg (UKA Vest). De blev samme dag fremstillet i retten i Sønderborg, hvor de erkendte tyveriet. De blev idømt hver fire måneders fængsel samt seks års indrejseforbud i Danmark og blev sendt til afsoning med det samme.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.


Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

18. maj 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Seks mænd varetægtsfængslet i større sag om produktion af skunk

De seks mænd er sigtet for overtrædelse af den såkaldt hårde narkoparagraf i straffeloven i et større sagskompleks om produktion af skunk i Tønder, Vejen og Assens kommuner.

16. maj 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ny politistation i Aabenraa indvies

Alle borgere inviteres inden for på byens nye politistation mandag den 23 maj fra klokken 13-16

15. maj 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

37-årig mand sigtet for drab i Padborg-området

Den 37-årige blev anholdt på gerningsstedet og er i dag kl. 10.30 fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg med krav om varetægtsfængsling.