Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

25. april 2020 19:17

Midlertidigt opholdsforbud ved Lakolk Butikscenter

Opholdsforbuddet gælder i perioden fra den 25. april 2020 klokken 18.30 til midnat, natten mellem den 26. og 27. april.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi har med henblik på at forhindre spredning af cornavirus/covid-19 udstedt opholdsbud gældende for Lakolk Butikscenter, Lakolk Butikscenter 7, Rømø (se kort).

Opholdsforbuddet gælder i perioden fra den 25. april 2020 klokken 18.30 til midnat, natten mellem den 26. og 27. april. Perioden for opholdsforbuddet kan forlænges, hvis betingelserne for opretholdelse af opholdsforbuddet fortsat er opfyldt. 

 

Må gerne passere, men ikke tage ophold

Opholdsforbuddet betyder, at der ikke må tages ophold i det pågældende område, som for eksempel at sætte sig på bænkene og benytte legepladsen i området. Almindelig færden såsom gå- og løbeture, parkering, hundeluftning og besøg i iskiosk og butik m.m. i det område, hvor opholdsforbuddet gælder, er dog stadig tilladt. Kunderne skal dog fortsat følge butikkens anvisninger med hensyn til antallet af personer, der må opholde sig i forretningen m.m.

Politiet har ved sin vurdering taget hensyn til Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger vedrørende smittefaren fra covid-19. Og ved afgørelsen om at udstede opholdsforbuddet har politiet således lagt vægt på sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at nedbringe sociale kontakter og holde behørig afstand.

Overholdes forbuddet ikke, kan politiet udstede en bøde på 2.500 kr.

Opholdsforbuddet kommer et døgn efter, at Syd- og Sønderjyllands Politi udpegede området som et af politikredsens ni hotspot-områder.

I de særlige hotspot-områder opfordrer politiet borgerne til at være særligt opmærksomme på risikoen for, at der kan samle sig så mange borgere på et enkelt sted, at de kan udgøre en smitterisiko for covid-19.

 

For mange på et for lille område

I forbindelse med politiets tilsyn ved butikscentret lørdag eftermiddag, kunne de tryghedsskabende patruljer konstatere, at der opholdt sig over 60 personer på området - nær butikscentrets ishus samt på bænke og på legepladsen i nærheden. 

Området er – set i lyset af den aktuelle risiko for at sprede corona-smitte – ikke egnet til, at så mange borgere tager ophold der samtidig. Personerne kan således ikke holde behørig afstand.

Politiet har nu sat skilte op i området, hvoraf det fremgår, at der er indført et midlertidigt opholdsforbud.

Opholdsforbuddet er udstedt i medfør af § 10 i bekendtgørelse nr. 370 af 4. april 2020 om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler i forbindelse med håndtering af covid-19.

Ingen personer er endnu blevet sigtet for at have overtrådt forsamlingsforbuddet.

Mediernes kontaktperson er politiinspektør Tage Jehn, Syd- og Sønderjyllands Politi. Kommunikationsenheden, telefon 56 42 25 04, kan formidle kontakt i forbindelse med interview.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 5642 2504

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

21. januar 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi og boligforening tager nyt værktøj i brug for at øge trygheden i Esbjerg

Syd- og Sønderjyllands Politi har underrettet en boligforening i Esbjerg om, at en af deres beboere er blevet dømt for grov, banderelateret vold i boligområdet. På baggrund af dommen har boligforeningen fået lejemålet ophævet, så den dømte og de øvrige medlemmer af husstanden må flytte et andet sted hen.

21. januar 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ældre kvinde satte politiet på sporet af narkohandlere

To mænd sigtet for narkohandel i Tønder torsdag formiddag efter en ældre kvinde afleverede en taske til en betjent i Tønder

21. januar 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi sætter fokus på de bløde trafikanters sikkerhed

I næste uge vil Syd- og Sønderjyllands Politi kontrollere knallerter, cykler og el-løbehjul for at sætte fokus på sikkerheden for de bløde trafikanter. Sidste år kom 49 cyklister og knallertkørere alvorligt til skade i den syd- og sønderjyske trafik.