Spring til hovedindhold

Forslag

Narkofangst ved grænsen

Toldere og politifolk ved den dansk-tyske grænse fattede mistanke til en udenlandsk bil, hvor der var narkotika. Føreren er anholdt og varetægtsfængslet.

Det daglige, tætte samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) i Politi- og Toldgruppen (PT-gruppen) ved den dansk-tyske grænse har betydet en ny fangst på narkoområdet.

Ved en kontrol på grænseovergangen i Frøslev tirsdag aften fattede politibetjente fra UKA Vest og toldfunktionærer mistanke til en personbil med hollandske nummerplader på vej ind i Danmark.

Bilen blev derefter taget ud til kontrol, hvor myndighederne fandt 151 gram pulver, og en efterfølgende test viste, at pulveret kunne være narkotika. Bilens fører, en 30-årig hollandsk mand, blev anholdt af betjentene fra UKA Vest

I forbindelse med kontrollen blev føreren desuden narkotestet, som viste, at manden var påvirket.

 

Varetægtsfængslet

Den 30-årige blev onsdag eftermiddag fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg og varetægtsfængslet i 14 dage, sigtet for indsmugling af narkotika samt narkokørsel.

Den sigtede nægter sig skyldig og har kæret varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

Det er p.t. endnu usikkert, hvilken type narkotisk stof, den 30-årige indsmuglede, men det skal en retskemisk analyse i den videre efterforskning afdække.

 

Bekæmper smugling

Det fælles kontrolsamarbejde mellem UKA Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi og Toldstyrelsen finder sted i regi af PT-gruppen i Padborg, der bl.a. har til opgave at bekæmpe indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.m. over landegrænsen og i det grænsenære område til Tyskland.

Syd- og Sønderjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

19. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Har du set manden eller voldsepisode på King George 7. februar 2024?

Politiet søger vidner og hjælp til at identificere mulig gerningsmand.

18. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedrageri: Genkender du denne gerningskvinde?

OBS! Kvinden er identificeret og billederne er derfor fjernet Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forbindelse med 5 anmeldelser om bedrageri i henholdsvis Nordborg, Sønderborg midtby og Aabenraa.

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig kvinde idømt behandlingsdom

En domsmandsret i Sønderborg idømte i dag en 38-årig kvinde en behandlingsdom