Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

8. februar 2022 14:15

Politi uddelte små lys i mørket

Trods morgenmylder og travlhed ville mange borgere gerne høre om Offerrådgivningen, da Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag morgen gjorde opmærksom på det gratis tilbud om hjælp til ofre, vidner og pårørende. Sidste år fik 211 syd- og sønderjyske ofre hjælp.

esbjerg banegård

Politiassistent Karsten Morgenstjærne delte reflekser og flyers om Offerrådgivningen ud på Esbjerg Banegård tirsdag morgen

(Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

 

Selv om der var morgenmørkt og travlt på Esbjerg Banegård var tog- og buspassagererne meget interesserede i at høre om Offerrådgivningen tirsdag morgen.

”Et lys i mørket” stod der på de reflekser, Syd- og Sønderjyllands Politi delte ud sammen med den syd- og sønderjyske lokalafdeling af Offerrådgivningen. Og offerrådgivningen kan da også være et lys i mørket for dem, der bliver ramt af ulykker eller vold, indbrud og anden kriminalitet.

”Vi hjælper ofrene med at bringe orden i kaos og vi oplever, at folk er utrolig glade for at snakke med en udenforstående.Ud fra det de fortæller, vil vi vejlede, rådgive og vigtigst af alt: lytte og give os tid til en samtale. Er det nødvendigt, kan vi hjælpe dem videre ”, siger Birthe Gaj Nielsen fra Esbjerg, der har været offerrådgiver siden 2018.

Birthe Gaj Nielsen delte sammen med politiet reflekser og foldere ud ved Esbjerg Banegård for at gøre opmærksom på det gratis og anonyme tilbud. Sidste år søgte 211 syd- og sønderjyske ofre hjælp. Det er det højeste antal i otte år.

”Men mange flere kunne have glæde af ordningen. Rådgivningen tilbyder hjælp til både ofre, vidner og pårørende til alle, der har været udsat for ulykker eller kriminalitet. Så mange flere kunne have gavn af den og det er derfor vi er ude og oplyse om ordningen”, siger vicepolitiinspektør Christian Østergård, leder af Forebyggelsessektionen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Der findes en afdeling af offerrådgivningen i alle landets politikredse. De frivillige i Syd- og Sønderjylland kommer fra hele kredsen og har vidt forskellig baggrund. Inden de kommer i arbejde bliver de grundigt uddannet og får løbende opfølgende kurser.

”Man kan selvfølgelig ikke måle eller veje betydningen af vores arbejde, men jeg føler virkelig, at vi gør en stor forskel”, fortæller rådgiver Birthe Gaj Nielsen fra den syd- og sønderjyske afdeling af Offerrådgivningen.

I Syd- og Sønderjylland er 62 procent af Offerrådgivningens brugere ofre, mens 25 procent har været vidne til en voldsom hændelse og 12 procent er pårørende til ofre.

”Vi har evalueret ordningen og det viser sig, at brugerne er meget tilfredse med hjælpen på tværs af alder, køn og uanset hvad de har været ude for og om de er ofre, vidner eller pårørende”, fortæller vicepolitiinspektør Christian Østergård.

FAKTA

 

Offerrådgivningen hjælper ofre, vidner og pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser som ulykker, kriminalitet og trafikuheld. 

 

Offerrådgivningen samarbejder med politi, sygeplejersker, brandmænd og sagsbehandlere i alle landets politikredse. Alle politikredse har en lokal offerrådgivning.

Offerrådgivningen er ikke behandling eller terapi men vigtig mental førstehjælp og en hjælp til at komme videre. 

Offerrådgivningen yder både personlig og telefonisk rådgivning. Hjælpen er gratis og kan benyttes hele døgnet alle årets dage. 

Offerrådgivningen kan kontaktes anonymt på 25506690

 

Læs mere: http://www.offerraadgivning.dk/

 

birthe gaj nielsen        refleks offerrådgivning

Birthe Gaj Nielsen fra Esbjerg har været offerrådgiver siden 2018

(Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

 

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

17. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi efterforsker anmeldelse om mulige krænkelser

Friskole har anmeldt mulig krænkende adfærd fra lærervikar til politiet

16. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi tilfreds med weekendens forløb

Politiet har været massivt tilstede i Esbjerg fredag og lørdag og konstaterer, at alt er forløbet trygt og festligt

15. juni 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi melder om rolig fanmarch og motorcykeltur

Både fodbold-fanmarch og rockergrupperings køretur i Esbjerg forløb i god ro og orden, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi ​