Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

21. februar 2024 12:31

600.000 piller beslaglagt ved grænsen

Politi og toldere standsede køretøj mere end 600.000 ulovlige piller – blandt andet opioider

Tidligt onsdag morgen gjorde politi og toldere igen en stor fangst ved grænsen i Frøslev.

 

Toldere og politifolk fra den fælles politi- og toldgruppe under Toldstyrelsen og udlændingekontrolafdelingen UKA Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi tog onsdag morgen klokken 6.45 et køretøj ud til kontrol. Politi- og toldgruppen havde på baggrund af analyser fokus på en bestemt type køretøjer med henblik på at afsløre smugling af narkotika.

 

Den tysk indregistrerede varebil blev kontrolleret og i bagagerummet fandt man en kasse med piller. Køretøjet blev derfor kørt til en nøjere undersøgelse, der afslørede en last på mindst 600.000 ulovlige piller, hvoraf en stor del var opioider.

 

Politiet anholdt chauffør og passager og sigtede dem for indsmugling af narkotika. Der er tale om en 33-årig mand fra Bosnien og en 57-årig serbisk mand. De to mænd fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg klokken 14. Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

 

 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

19. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Har du set manden eller voldsepisode på King George 7. februar 2024?

Politiet søger vidner og hjælp til at identificere mulig gerningsmand.

18. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedrageri: Genkender du denne gerningskvinde?

OBS! Kvinden er identificeret og billederne er derfor fjernet Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forbindelse med 5 anmeldelser om bedrageri i henholdsvis Nordborg, Sønderborg midtby og Aabenraa.

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig kvinde idømt behandlingsdom

En domsmandsret i Sønderborg idømte i dag en 38-årig kvinde en behandlingsdom