Spring til hovedindhold

Forslag

Polak udleveret og dømt for hæleri af cykler

En 51-årig mand er ved Retten i Sønderborg idømt seks måneders fængsel samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud på seks år for hæleri.

En 51-årig mand, polsk statsborger, er ved Retten i Sønderborg idømt en straksdom på seks måneders fængsel samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud på seks år for hæleri.
 
Den 51-årige har tilstået hæleri af 23 cykler samt et el-løbejul til en værdi af cirka 140.000 kroner og har modtaget dommen.
 
Den 51-årige blev den 16. september fængslet in absentia ved Retten i Sønderborg med henblik på udfærdigelse af en europæisk arrestordre.
 
Han blev den 25. november anholdt i Norge ved grænsen til Sverige, hvorfra han i fredags blev udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, der har efterforsket sagen.
 
Retsmødet fandt sted lørdag.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

25. maj 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

To polske mænd varetægtsfængslet for groft hæleri af cykler

De to mænd blev stoppet i en lastbil nær Padborg med 32 cykler, hvoraf flere er meldt stjålet.

19. maj 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Transit gennem Danmark til og fra Sild er ikke tilladt

Tyske statsborgere, der ankommer til den dansk-tyske grænse med ønske om at komme til Sild via færgen fra Rømø, vil blive afvist, hvis man ikke har et anerkendelsesværdigt formål med sin indrejse til Danmark.

19. maj 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

To års fængsel i sag om doping og lægemidler

En 42-årig mand fra Sønderborg har erkendt sig skyldig i blandt andet besiddelse af en større mængde dopingenheder og lægemiddelpiller.

Afvis cookies