Spring til hovedindhold

Forslag

Polak udleveret og dømt for hæleri af cykler

En 51-årig mand er ved Retten i Sønderborg idømt seks måneders fængsel samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud på seks år for hæleri.

En 51-årig mand, polsk statsborger, er ved Retten i Sønderborg idømt en straksdom på seks måneders fængsel samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud på seks år for hæleri.
 
Den 51-årige har tilstået hæleri af 23 cykler samt et el-løbejul til en værdi af cirka 140.000 kroner og har modtaget dommen.
 
Den 51-årige blev den 16. september fængslet in absentia ved Retten i Sønderborg med henblik på udfærdigelse af en europæisk arrestordre.
 
Han blev den 25. november anholdt i Norge ved grænsen til Sverige, hvorfra han i fredags blev udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, der har efterforsket sagen.
 
Retsmødet fandt sted lørdag.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

6. december 2019

Syd- og Sønderjyllands Politi

To 0. klasser vinder trafikkonkurrence i Aabenraa Kommune

Eleverne i 0.B. på Kongehøjskolen i Aabenraa og i 0. klasse på Den Tyske Skole i Padborg har hver vundet en præmie på 1.000 kroner i forbindelse med den landsdækkende kampagne ’Børn på vej’.

5. december 2019

Syd- og Sønderjyllands Politi

Over fire års fængsel i sag om forsøg på indsmugling af 156 kilo hash

To mænd på 35 og 36 år blev torsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg dømt i sagen.

5. december 2019

Syd- og Sønderjyllands Politi

Efterlyser gerningsmand til forsøg på røveri mod restauration i Esbjerg

Forsøget på røveri fandt sted torsdag, kort efter midnat, mod restauration King George i Skolegade. Gerningsmanden er høj, muskuløs og var iført sort tøj.

Afvis cookies