Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

28. marts 2023 17:40

Rockergruppen Satudarah sættes ud af klubhus i Esbjerg

Esbjerg Kommune har netop meddelt, at rockergruppen Satudarah ikke længere må bruge ejendommen på Brolæggervej 12 i Sædding som klubhus

Både borgere, politi og Esbjerg Kommune har oplevet utryghed i området omkring Brolæggervej 12 i det vestlige Esbjerg, siden Satudarah oprettede klubhus på stedet i efteråret 2022.

Esbjerg Kommune har derfor sammen med Syd- og Sønderjyllands Politi arbejdet på at skabe grundlag for at kunne forbyde Satudarah at bruge stedet som samlingssted. Grundlaget er nu så stærkt, at kommunen har sat rockergruppen på porten. 

”Vi ønsker ikke, at kriminelle rocker- og bandegrupperinger slår sig ned i vores kommune. I deres kølvand følger der ofte både kriminalitet og stoffer. Det skaber stor utryghed, og det kan vi ikke tolerere,” siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Derfor har Esbjerg Kommune netop meddelt rockergruppen Satudarah, at de ikke må bruge ejendommen som klubhus.

Ny lov gør forbud muligt

Esbjerg Kommune bruger den nye Samlingstedslov fra 2017 til at forbyde rockergruppen at bruge Brolæggervej 12 som samlingssted. I første omgang vil forbuddet gælde i tre måneder. 

”Syd- og Sønderjyllands Politi følger rocker- og bandemiljøet tæt og borgerne skal ikke være i tvivl om, at politiet sammen med andre myndigheder, herunder kommunen, bekæmper rocker- og bandegrupperingerne intensivt. Vi vurderer løbende mulighederne for at benytte de værktøjer, vi har til rådighed. Og det har vi gjort i denne situation i et godt samarbejde med kommunen,” siger politidirektør Frits Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.


FAKTA
Samlingsstedsloven
Ifølge samlingsstedlovens §1 stk. 1, der blev lavet i 2017, har kommunalbestyrelsen mulighed for at nedlægge forbud mod at bestemte ejendomme bruges som samlingssted for en gruppe, hvis gruppens anvendelse af ejendommen som samlingssted er egnet til at medføre væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende.
Et forbud der gives i henhold til samlingsstedlovens §1 stk. 1, er gældende i 3 måneder, jf. lovens §1, stk. 5.
o Anvendes ejendommen i denne periode som samlingssted for den omhandlede gruppe, kan der nedlægges et forbud mod anvendelse af ejendommen som samlingssted, der gælder, indtil kommunalbestyrelsen tilbagekalder det.
Samlingsstedsloven var en del af VKLA-regeringens Bandepakke III, der blev indført som en styrket indsats mod rocker- og bandekriminalitet i 2017.


Kontaktpersoner:
Jesper Frost Rasmussen, borgmester, mail: jesra@esbjerg.dk, mobil: 27241800
Henrik Studsgaard, direktør Teknik & Miljø, mail: henst@esbjerg.dk , mobil: 21301753
Frits Kjeldsen, politidirektør Syd- og Sønderjyllands Politi: Kontakt Syd- og Sønderjyllands pressetelefon for at få interview med politidirektøren. Telefon: 2052 6460, mail: sjyl-kommunikation@politi.dk  

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

25. maj 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To mænd fremstilles i grundlovsforhør efter knivstikkeri

Politiets mobile politistation tager mod borgere i dag efter 27-årig mand stukket med kniv i Esbjerg fredag aften

25. maj 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

27-årig mand stukket med kniv i Esbjerg

Syd- og Sønderjyllands Politi søger vidner og beder borgerne tjekke videoovervågning efter knivstikkeri ​

20. maj 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi sender dykkere i vandet ved Esbjerg Brygge

Politiet understreger, at der er ikke er nogen risiko for borgerne