Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

2. januar 2023 10:40

Politi tjekker trafikken ved skolerne


Børnenes juleferie er ved at være slut og politiet har derfor fokus på trafikken ved skolerne i denne uge

I denne uge vender skolebørnene tilbage til skolen efter juleferien. I den forbindelse tjekker politiet den travle morgentrafik ved skolerne.

Politiets erfaringer viser desværre, at mange bilister tit har så travlt med at bringe deres egne børn sikkert til skole, at de helt glemmer at vise hensyn over for andres børn, der cykler eller går på vej til skole. Politiet ser også en del forældre, der glemmer at spænde deres børn fast i sikkerhedssele eller autostol, ligesom de ofte også selv glemmer at bruge sikkerhedsselen. Samtidig er der ind i mellem forældre, der skaber kaos og utryghed ved at parkere uhensigtsmæssigt og ulovligt, når de sætter deres børn af ved skolerne, og mange trafikanter respekterer ikke skolepatruljernes arbejde. Politiet vil derfor gennemføre kontroller ved skoler i hele politikredsen i denne uge.

”Vi håber, at vores indsats er med til at gøre skolevejene mere sikre. Derudover vil jeg gerne opfordre forældre til at tale om trafik med deres børn og træne med dem, så de lærer at færdes i trafikken og træffe sikre valg”, siger politikommissær Eli Gejsing, der er operativ leder af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiets indsats vil være koncentreret om skoleveje, hvor der især vil blive fokuseret på bilernes hastighed, om børn og voksne er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele, samt på skolepatruljernes arbejde og forældrenes adfærd, herunder parkering i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.


Gode trafikråd til forældre med mindre børn

1.Øvelse gør mester. Det er ikke nok at tale om sikker trafik, der skal øvelse til. Træn derfor ruten til skolen sammen rigtig mange gange, så sikrer du, at de gode vaner sidder ’fast’ hos barnet – også når han/hun engang skal tage vejen alene. Tal også om, hvad I skal huske at kigge efter og passe på.
2.Vælg den sikreste rute til skolen, ikke den hurtigste. En sikker rute er eksempelvis via gang- og stisystemer, gangbroer og -tunneller og lyssignaler, dér hvor I skal krydse vejen.
3.Er det svært at få tid til at cykle eller gå sammen til skole hver dag, så kan I med fordel vælge en ugentlig gå- eller cykledag. Det giver både motion og god træning i trafikken for dit barn. 
4.Har I meget langt til skole, kan I evt. parkere bilen et stykke væk fra skolen og gå det sidste stykke vej sammen, så dit barn får erfaringer med at gå i trafikken.
5.Lær dit barn de basale regler i trafikken. Fx: Stop ved rødt lys og ved kantstenen, se dig for til begge sider, gå kun over vejen på sikre steder, hvor man kan orientere sig ordentligt mv.
6.Hvis I cykler sammen, så husk hjelmen, og lær dit barn at give tegn til stop og tegn for at dreje, så de andre trafikanter kender jeres intentioner. 
7.Gå ned i knæ og se trafikken med dit barns øjne, for børn har ikke det samme overblik, som du har. 
8.Husk at du er rollemodel for dit barn – han/hun ser i høj grad på, hvad du gør, og ikke hvad du siger. Hvis du ikke selv bruger cykelhjelm og ofte går over for rødt, så er det svært for dit barn at forstå, at han/hun skal opføre sig anderledes.
9.Tjek evt. om skolen har en trafikpolitik, som handler om skolens regler og indsatser på området.

Læs mere på http://www.sikkertrafik.dk/
 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

2. december 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi søger vidner til personpåkørsel

En 51-årig mand er afgået ved døden.

1. december 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet undersøger sag om en upassende relation mellem elev og medarbejder på skole i Varde

Syd- og Sønderjyllands Politi har iværksat efterforskning af sagen.

1. december 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

47-årig mand dømt for at have overfaldet en 49-årig mand med en økse samt for vold mod tre andre mænd, trusler og hærværk

En 47-årig mand fra Esbjerg Kommune er idømt 10 måneders fængsel i sagen. Han udbad sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke dommen.