Spring til hovedindhold

Forslag

Stop deling af voldsvideo

Politiet tager stærkt afstand fra, at man filmer vold og deler optagelserne med andre. Men de, der nu videre deler den, risikerer også at foretage sig noget ulovligt.

Syd- og Sønderjyllands Politi får i øjeblikket en lang række henvendelser omkring en video, der viser et voldeligt overfald på en ung mand på et toilet. Overfaldet er filmet og efterfølgende lagt ud på sociale medier.

Politiet er opmærksom på videoen og efterforsker sagen. Den formodede gerningsmand er sigtet, og politiet kontakter Facebook for at få videoen slettet.

Vi opfordrer derfor til, at man ikke gemmer eller deler videoen. Den har en sådan karakter, at det kan være ulovligt at dele den af hensyn til offeret. 

- Vi tager stærkt afstand fra, at man filmer vold og derefter lægger optagelserne ud offentligt – uanset om man kalder det skete Happy Slapping eller ej, siger politiinspektør Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det hører selvklart ingen steder hjemme. Og vi foreslår forældre til teenagere at forklare dem om de alvorlige konsekvenser af både selve det skete og det, at man filmer og deler det med andre.

Mediernes kontaktperson er politiinspektør Kaj Nielsen

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

26. maj 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet opfordrer elever til at slette video straks

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer forældre til at tale med deres børn om digital adfærd

25. maj 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi finder 277 stjålne cykler i baglandskontrol

Gennem internationalt politisamarbejde afslører baglandspatrulje fra UKA Vest en litauisk lastvogn med stjålne cykler for omkring en million kroner

23. maj 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi søger vidner til overfald

Hjalp du en ung mand på skadestuen i Esbjerg natten til søndag, så hører politiet meget gerne fra dig

Forslag