Spring til hovedindhold

Forslag

Stop deling af voldsvideo

Politiet tager stærkt afstand fra, at man filmer vold og deler optagelserne med andre. Men de, der nu videre deler den, risikerer også at foretage sig noget ulovligt.

Syd- og Sønderjyllands Politi får i øjeblikket en lang række henvendelser omkring en video, der viser et voldeligt overfald på en ung mand på et toilet. Overfaldet er filmet og efterfølgende lagt ud på sociale medier.

Politiet er opmærksom på videoen og efterforsker sagen. Den formodede gerningsmand er sigtet, og politiet kontakter Facebook for at få videoen slettet.

Vi opfordrer derfor til, at man ikke gemmer eller deler videoen. Den har en sådan karakter, at det kan være ulovligt at dele den af hensyn til offeret. 

- Vi tager stærkt afstand fra, at man filmer vold og derefter lægger optagelserne ud offentligt – uanset om man kalder det skete Happy Slapping eller ej, siger politiinspektør Kaj Nielsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det hører selvklart ingen steder hjemme. Og vi foreslår forældre til teenagere at forklare dem om de alvorlige konsekvenser af både selve det skete og det, at man filmer og deler det med andre.

Mediernes kontaktperson er politiinspektør Kaj Nielsen

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer er sigtet for bedrageri mod ældre borgere i Varde

De to mænd blev identificeret i forbindelse med en efterlysning med fotos, som Syd- og Sønderjyllands Politi bragte i forbindelse med sagen.

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet foretager nye undersøgelser på Lyngvej i Esbjerg

Undersøgelserne sker i forbindelse med efterforskningen af et dødsfald i sidste måned.

26. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Seks års fængsel for indsmugling af metamfetamin

Den dømte er en 48-årig mand fra Slagelse. Der var tale om en tilståelsessag.