Spring til hovedindhold

Forslag

Stor narkofangst ved grænsen

En 36-årig ungarsk mand er anholdt og sigtet for forsøg på at smugle 120.000 rivotril-tabletter ind i Danmark.

Et godt og tæt samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) i Politi- og Toldgruppen (PT-gruppen) ved den dansk-tyske grænse har ført til en betydelig fangst på narkoområdet.

En 36-årig ungarsk statsborger blev således anholdt på fersk gerning ved grænsen, mens han forsøgte at smugle 120.000 stk. rivotril-tabletter ind i Danmark.

Ved en fælles politi- og toldkontrol ved grænseovergangen i Frøslev onsdag aften fattede en toldfunktionær mistanke til en VW Caddy med ungarnske nummerplader, som var på vej ind i Danmark.

 

Skjult rum

Efterfølgende blev bilen bragt ind til nærmere kontrol, hvor det stod klart, at der var 22 kasser med rivotril - et smertestillende middel, der blandt andet bruges til behandling af epilepsi – gemt i et skjult rum i varebilen.

Den 36-årige mand, der var fører af bilen, blev anholdt af betjente fra UKA Vest og sigtet for forsøg på indsmugling af tabletterne. 

Manden blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg torsdag varetægtsfængslet i fire uger. Den 36-årige erkender og har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

17. februar 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Område i Sønderborg evakueret på grund af svajende skorsten

Det er endnu uklart, hvornår borgerne kan vende tilbage til området.

14. februar 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

Ny anholdelse i sag om voldtægt i Aabenraa

En 19-årig mand er blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for voldtægt af en 17-årig pige den 10. december. Den 19-årige blev anholdt i Tyskland og efterfølgende udleveret til Syd- og Sønderjyllands Politi. Yderligere tre er varetægtsfængslet.

14. februar 2020

Syd- og Sønderjyllands Politi

49-årig rumæner idømt fængsel og udvisning for tricktyveri, databedrageri og tyveri

Den 49-årige blev dømt for i alt 15 forhold begået i 11 byer i forskellige dele af Jylland. Udbyttet har været i runde tal 100.000 kroner.

Afvis cookies