Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

23. august 2019 18:16

Stor narkofangst ved grænsen

En 36-årig ungarsk mand er anholdt og sigtet for forsøg på at smugle 120.000 rivotril-tabletter ind i Danmark.

Et godt og tæt samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) i Politi- og Toldgruppen (PT-gruppen) ved den dansk-tyske grænse har ført til en betydelig fangst på narkoområdet.

En 36-årig ungarsk statsborger blev således anholdt på fersk gerning ved grænsen, mens han forsøgte at smugle 120.000 stk. rivotril-tabletter ind i Danmark.

Ved en fælles politi- og toldkontrol ved grænseovergangen i Frøslev onsdag aften fattede en toldfunktionær mistanke til en VW Caddy med ungarnske nummerplader, som var på vej ind i Danmark.

 

Skjult rum

Efterfølgende blev bilen bragt ind til nærmere kontrol, hvor det stod klart, at der var 22 kasser med rivotril - et smertestillende middel, der blandt andet bruges til behandling af epilepsi – gemt i et skjult rum i varebilen.

Den 36-årige mand, der var fører af bilen, blev anholdt af betjente fra UKA Vest og sigtet for forsøg på indsmugling af tabletterne. 

Manden blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg torsdag varetægtsfængslet i fire uger. Den 36-årige erkender og har ikke kæret varetægtsfængslingen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

16. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

19-årig får kørselsforbud for høj hastighed

Trods hastighedskampagne kørte 19-årig mand 67 procent for stærkt på landevej ​

12. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dialog med borgerne skal sikre trygheden i Augustenborg

Den Mobile Politistation er i Augustenborg i dag klokken 13-15.

11. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dansk Politi jagtede mistænkeligt køretøj i høj fart ned over grænsen

Patruljevogn blev påkørt, da politiet forsøgte at standse bilen 13 km nede i Tyskland.