Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

12. august 2020 20:32

Syd- og Sønderjyllands Politi opretter hotspot-område i Haderslev Dampark

Syd- og Sønderjyllands Politi sætter i løbet af fredag formiddag skilte op i parken med budskabet om, at borgerne skal søge andre steder hen, hvis der allerede er for mange i området. Hotspot-området vil foreløbig gælde den kommende weekend.

Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at udpege Haderslev Dampark, der ligger midt i Haderslev by, som et hotspot-område, hvor vi opfordrer borgerne til at være særligt opmærksomme.

Årsagen er, at det grønne område traditionelt i forbindelse med skoleårets start er samlingssted for mange unge uddannelsessøgende. Det gælder specielt fredag eftermiddag efter den første skoleuge, men politiet vil dog have fokus på området hele weekenden.

 

Sætter skilte op

Syd- og Sønderjyllands Politi sætter i løbet af fredag formiddag skilte op i parken med budskabet om, at borgerne skal søge andre steder hen, hvis der allerede er for mange i området - for at undgå smitte med Covid-19.

Samler der sig for mange borgere på stedet, kan politiet udstede bøder, ligesom vi også kan udstede et midlertidigt opholdsforbud, hvis det skønnes nødvendigt.

 

Tæt samarbejde med kommunen

Det er første gang siden den 28. maj, at politikredsen opretter et hotspot-område.

- Indførelsen af hotspot-området er sket i tæt samarbejde med Haderslev Kommune. Der er tradition for, at en del unge fra byens uddannelsessteder samles i parken, efter at skoleåret er begyndt. Og myndighederne ønsker derfor allerede nu at synliggøre, at man skal være opmærksom på, om der er for mange mennesker samlet på et sted, og at vi følger udviklingen tæt, oplyser vicepolitiinspektør Søren Rønnov fra Syd- og Sønderjyllands Politi, Områdecenter Nordøst.

Hotspot-området vil foreløbig gælde den kommende weekend.

 

Ros til borgerne

Syd- og Sønderjyllands Politi pointerer, at oprettelsen af hotspotområdet ikke er et udtryk for, at der generelt er problemer i kredsen med at overholde de gældende regler om forsamlingsforbud for at mindske udbredelsen af coronavirus.

- Vi oplever generelt, at borgerne følger vores anvisninger og er meget opmærksomme på myndighedernes generelle anbefalinger om at vise hensyn og holde afstand. Det skal de have stor ros for. Vi lægger mærke til borgernes adfærd, når vores patruljer løbende fører tilsyn på for eksempel strande og ved grønne områder, hvor folk søger hen i det gode vejr. Og vi oplever generelt ikke, at der er problemer med, at borgerne opholder sig i for store grupper, påpeger Søren Rønnov.

I perioden fra den 24. april og frem til den 28. maj var der ni hotspot-områder i politikredsen. Og i et enkelt tilfælde var det nødvendigt kortvarigt at udstede et opholdsforbud ved Lakolk Butikscenter.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer er sigtet for bedrageri mod ældre borgere i Varde

De to mænd blev identificeret i forbindelse med en efterlysning med fotos, som Syd- og Sønderjyllands Politi bragte i forbindelse med sagen.

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet foretager nye undersøgelser på Lyngvej i Esbjerg

Undersøgelserne sker i forbindelse med efterforskningen af et dødsfald i sidste måned.

26. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Seks års fængsel for indsmugling af metamfetamin

Den dømte er en 48-årig mand fra Slagelse. Der var tale om en tilståelsessag.