Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

20. august 2020 17:00

Syrisk mand idømt syv års fængsel og udvisning for indsmugling af flere kilo kokain

Den 36-årige har under sagen nægtet sig skyldig og tog betænkningstid i forhold til at anke dommen.

En 36-årig mand, syrisk statsborger, blev torsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt syv års fængsel samt udvist for bestandig for indsmugling af 4,96 kilo kokain.

Den 36-årige mand blev anholdt den 29. januar i en hollandsk indregistreret Mercedes af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi på Sønderjyske Motorvej.

Ved en efterfølgende undersøgelse af køretøjet stod det klart, at de 4,96 kilo kokain var gemt i et særligt rum i bilen.

Manden havde kørt med det ulovlige stof fra Holland via Tyskland til Danmark.

Den 36-årige blev dømt i henhold til anklageskriftet. Og ud over fængselsstraffen og udvisningen har manden således også fået konfiskeret sit køretøj.

Den 36-årige har under sagen nægtet sig skyldig og tog betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

Han blev varetægtsfængslet umiddelbart efter dommen.
 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

19. januar 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nu starter ombygning og tilbygning af UKA Vest

Efter proces med tilbudsgivning og udbudsrunde er der nu valgt en vinder af udbuddet.

18. januar 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig polsk mand anholdt og sigtet for tyveri og hæleri af dyre cykler

Den 38-årige mand er sigtet for tyveri og hæleri af 15 cykler, heraf flere dyre kvalitetscykler, der er stjålet flere steder i Danmark.

17. januar 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Er din familiebil en ta’selv-bil?

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker i øjeblikket mange indbrud i biler i Esbjerg. Og politiet opfordrer borgerne til at sikre deres køretøjer bedst muligt mod de ubudne gæster.