Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

6. juli 2020 14:04

To bulgarske mænd fængslet for dokumentfalsk

Falske ansættelseskontrakter skulle give bulgarer adgang til Danmark

To bulgarske mænd fremviste i går søndag ved grænsen i Padborg ansættelseskontrakter, som skulle give dem adgang til Danmark. Kontrakterne viste sig at være falske.
De to mænd på 44 og 25 år er i dag ved retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger. De nægtede sig skyldige.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.
 

 

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

5. oktober 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Hurtig patrulje pågreb gerningsmænd på fersk gerning

Ung mand måtte barrikadere sig, mens gerningsmænd var i hans lejlighed. Politiet kom ham hurtigt til hjælp.

4. oktober 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Anklagemyndigheden har rejst tiltale i sag om svig mod Varde Kommune

Det er endnu uklart, hvornår Retten i Esbjerg behandler sagen.

4. oktober 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Mand udsat for røveri i Sønderborg

Politi søger vidner til røveri på Borrevej i Sønderborg i aftes, hvor en ung mand blev truet til at udlevere sine værdier.

Forslag