Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

21. oktober 2021 16:21

To tyske mænd varetægtsfængslet i sag om menneskesmugling

De to er sigtet for at have bistået tre irakiske mænd med ulovlig indrejse via landegrænsen til Tyskland.

To mænd på 25 og 28 år, begge tyske statsborgere, blev onsdag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have bistået tre irakiske mænd på 22, 24 og 32 år med ulovlig indrejse via landegrænsen til Tyskland.

Den 28-årige er i forbindelse med hændelsen desuden sigtet for personelfalsk, to overtrædelser af færdselsloven og en overtrædelse af knivloven.

Begge nægter sig skyldige. 

Den 28-årige kærede varetægtsfængslingen til Vestre Landsret, mens den 25-årige ikke kærede afgørelsen.

De fem personer kom kørende i en tysk indregistreret personbil, der blev taget ud til stikprøvekontrol ved Frøslev Grænseovergang i forbindelse med indrejse. 
Her fattede en politibetjent og en politikadet fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi mistanke til personerne, hvorefter den 25-årige og den 28-årige blev anholdt og sigtet for menneskesmugling.

De tre irakiske statsborgere udsendes af Danmark.

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger til pressen, da der er tale om en verserende sag.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. 
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

31. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politi på påskekontrol i trafikken

Syd- og Sønderjyllands Politi tjekker promiller i påsken

30. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Færdselsbetjentene havde bødeblokken fremme i forbindelse med kontrol af traktorer

Indsatsen foregik onsdag flere steder i Vejen Kommune og førte til 21 sigtelser fordelt på 15 traktorer. Dertil kom bifangst, hvor førerne af personbiler heller ikke overholdt færdselsreglerne.

30. marts 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet har identificeret og afhørt to drenge, der skabte utryghed i butikscenter i Sønderborg

Der er tale om to lokale drenge på 14 og 15 år. Den 15-årige dreng er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Forslag