Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

27. januar 2023 12:37

Bedre rammer for Udlændingekontrolafdeling Vest i Padborg

Efter en omfattende om- og tilbygning af UKA Vest indbyder Syd- og Sønderjyllands Politi borgerne til indvielse torsdag den 2. februar 2023.

Torsdag den 2. februar 2023 inviterer Syd- og Sønderjyllands Politi borgerne til indvielse i Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) i Padborg.

UKA Vest har de seneste to år været igennem et større byggeprojekt, der både omfatter en ombygning af eksisterende bygninger samt tilbygninger. 

Projektet giver både politiet og vores samarbejdspartnere moderne og tidssvarende rammer, forbedrer vores fysiske arbejdsmiljø og optimerer indretningen. 

 

En del af flerårsaftalen

Beslutningen om at modernisere og udbygge UKA Vest i Padborg blev truffet i forbindelse med politiets flerårsaftale for 2016 - 2019. 

Det skete som et led i det politiske ønske om at styrke den samlede indsats i det grænsenære område, hvilket bl.a. indebar tilførsel af personaleressourcer samt en ændret opgaveportefølje. 

Dette gav et behov for at modernisere og udvide de eksisterende lokaliteter for både politi og de samarbejdspartnere, der også har til huse i bygningerne på Toldbodvej 4 - 8.

Byggeopgaven har været varetaget af totalentreprenør Hansson og Knudsen A/S.

Mediernes kontaktperson er stabschef Steen Silberg Thomsen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Kommunikationsenheden, telefon 20 52 64 60, kan formidle kontakt.

 

Fakta om indvielsen:

Dato og tidspunkt: Torsdag den 2. februar 2023 kl. 13.00 – 16.00

Adresse: Toldbodvej 8, 6330 Padborg

Program:
Kl. 13.00 – 13.20 Taler og officiel indvielse
Kl. 13.20 – 16.00 Rundvisning i de nye lokaler
Besøg pølsevognen
Kig nærmere på politiets og Toldstyrelsens køretøjer

 

Alle er velkomne

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. 
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dreng følte sig forfulgt af bil i Horne - der var tale om en medarbejder på job

En dreng på Horne Skole blev truffet grædende. Anmelder fulgte efter bil, så politiet kunne opklare sagens rette sammenhæng.

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre formodede gerningsmænd til syrebomber er fundet – tekniske spor undersøges nu

Den Mobile Politistation har besøgt Rørkjær Skole Urban onsdag, hvor mange benyttede sig af muligheden for en snak med betjentene efter tirsdagens fund af syrebomber i skolegården.

23. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Indsats efter syrebomber på skole er afsluttet – efterforskningen fortsætter

Tirsdag fandt medarbejdere på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg syrebomber i skolegården.