Spring til hovedindhold

Forslag

To litauiske mænd varetægtsfængslet i sag om tyverier

De to mænd blev anholdt i Nordtyskland i april med koster fra Nordjylland. Mændene blev efterfølgende udleveret til betjente fra UKA Vest på baggrund af en europæisk arrestordre.

To litauiske mænd på 21 og 53 år blev torsdag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet, foreløbig frem til den 5. juli, i en sag om tyverier fra varebiler i Nordjylland.

 

Tysk politi stoppede i april de to mænd i en varebil i Nordtyskland, hvor betjentene fattede mistanke til en række genstande i varerummet, som kunne stamme fra indbrud i Danmark.

 

De to mænd blev anholdt og den 8. juni udleveret til betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi på baggrund af en europæisk arrestordre.

 

Den foreløbige efterforskning har knyttet en række af de fundne genstande, professionelt værktøj, til en række gerningssteder i Nordjylland.

 

Sagen er forankret hos UKA Vest, da specialenheden på vegne af dansk politi hjemtager personer, der pågribes i fx Tyskland med tyvekoster fra Danmark. I mange tilfælde efterforsker UKA Vest også sagerne, hvorefter personerne strafforfølges ved Retten i Sønderborg for den begåede kriminalitet.

 

De to mænd er sigtet for tyveri, subsidiært hæleri. De nægter sig begge skyldige og har taget forbehold for kære af varetægtsfængslingen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

18. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Er det din ATV, trailer eller buskrydder?

Syd- og Sønderjyllands Politi har beslaglagt en trailer med blandt andet en ATV, som vi formoder stammer fra indbrud.

17. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre franskmænd dømt for kokainsmugling

To mænd og en kvinde blev ved Retten i Sønderborg idømt fængsel for indsmugling af 10 kilo kokain ​

16. juli 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Undvegen fange anholdt

Syd- og Sønderjyllands Politi har eftersøgt undvegen fange, der blev anholdt i København i går