Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

21. februar 2024 11:07

To mænd anholdt for indbrud i varebiler

Politiet fremlyser en stor mængde stjålent værktøj. Er det dit?

Koster Varde Kent

Politikommissær Kent Brynilsen med noget af det stjålne elværktøj (Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi)

 

Efter anholdelsen af to mænd fremlyser Syd- og Sønderjyllands Politi nu en stor mængde værktøj, der stammer fra de indbrud i varebiler, der gennem længere tid har ramt særligt Esbjerg- og Vardeområdet. Her har gerningspersoner de seneste måneder klippet en række varebiler op og stjålet værdifuldt elektrisk værktøj.

 

Søndag den 18. februar blev to litauiske mænd på 47 og 28 år anholdt af Midt- og Vestjyllands Politi, hvorefter mændene i et lukket grundlovsforhør blev varetægtsfængslet i fire uger. Anholdelserne skete på baggrund af en intensiv efterforskning af politiet i Varde i samarbejde med Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest), da der var mistanke om, at udenlandske omrejsende kriminelle stod bag tyverierne.

 

”I forbindelse med anholdelserne ransagede vi flere adresser, blandt andet i Varde Kommune. Her fandt vi en stor mængde værktøj, der stammer fra nogle af de mange tyverier i vores politikreds. Noget af værktøjet var mærket, så vi i de tilfælde har kunnet identificere ejerne og levere værktøjet tilbage”, oplyser politikommissær Kent Brynilsen.

 

En del af værktøjet er ikke mærket og ejerne fremlyses derfor nu af politiet. Kosterne er formentlig stjålet ved indbrud mellem onsdag og søndag i uge 7. Mener man at eje noget af værktøjet, kan man henvende sig hos Varde Politi, Storegade 79 i Varde, mandag til onsdag fra klokken 13 til 15 og torsdag fra 15-17.

 

Tyverierne har været til stor gene for både virksomheder og private, og i den forbindelse med Syd- og Sønderjyllands Politi været i kontakt med brancheforeninger, virksomheder og private omkring sikring af køretøjer og værktøj for at forebygge yderligere tyverier.

 

”Vi har oplevet stor imødekommenhed i forhold til at forebygge tyverierne og vi håber, at man fortsat vil være opmærksom på betydningen af at sikre sine værdier. Derudover vil vi gerne takke for de mange tip, vi har fået fra borgerne. De har haft stor betydning for efterforskningen”, siger Kent Brynilsen.

 

Politiet forsætter efterforskningen og kan ikke udelukke flere anholdelser i sagen.

 

Mediernes kontakt: Politikommissær Kent Brynilsen 29291132

 

Politiets forebyggende råd

Fjern værdifuldt værktøj fra bilen ved fyraften

Parker så det ikke er muligt at åbne side- eller bagdøre

Parker så tyven ikke kan arbejde i skjul

Afblænd ruder, så det ikke er muligt at se ind i varerummet

Marker værktøj med synlig og/eller usynlig mærkning

Installer GPS-trackere i dyrt udstyr

Monter sikringsskabe i varerummet

Monter ekstra låse på side– og bagdøre

Installer alarm med rumføler i varerummet

Skilt tydeligt med, hvilker sikringstiltag du har gjort

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

 

Koster Varde1

 

Koster Varde2

 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

19. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Har du set manden eller voldsepisode på King George 7. februar 2024?

Politiet søger vidner og hjælp til at identificere mulig gerningsmand.

18. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedrageri: Genkender du denne gerningskvinde?

OBS! Kvinden er identificeret og billederne er derfor fjernet Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forbindelse med 5 anmeldelser om bedrageri i henholdsvis Nordborg, Sønderborg midtby og Aabenraa.

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig kvinde idømt behandlingsdom

En domsmandsret i Sønderborg idømte i dag en 38-årig kvinde en behandlingsdom