Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

13. september 2024 15:53

26 årig mand idømmes forvaring for forsøg på manddrab

Retten i Horsens har i dag afgjort, at en 26-årig mand idømmes forvaring, efter han er kendt skyldig i forsøg på manddrab på en fængselsbetjent.

Sydøstjyllands Politi 2024

Det var forsøg på manddrab, da en 26-årig mand den 18. februar sidste år overfaldt en fængselsbetjent i Enner Mark Fængsel, hvor manden afsonede en dom.

 

Det har Retten i Horsens i dag slået fast.

 

Den 26-årige mand, der tidligere er straffet for personfarlig kriminalitet, stod tiltalt for under strafafsoning at have stukket fængselsbetjenten flere gange i og omkring halsen med en tilvirket tandbørste. Fængselsbetjenten kom i den forbindelse til skade, men han var uden for livsfare.

 

Anklagemyndigheden havde på forhånd nedlagt påstand om, at den 26-årige skulle idømmes forvaring, samt at han skulle anbringelse på Sikringsafdelingen under Afdelingen for Retspsykiatri, indtil forvaringsdommen kan fuldbyrdes. Dette valgte retten at følge.

 

Dommen er blandt andet afsagt på baggrund af videoovervågning, vidneforklaringer samt lægelige oplysninger, der er blevet fremlagt i retten. I dommen er der også lagt vægt på Retslægerådets udtalelse om den 26-årige. Retslægerådet finder, at han med overvejende sandsynlighed udgør en så nærliggende fare for andre, at forvaring findes påkrævet. Desuden lagde retten vægt på, at overfaldet skete helt umotiveret og gik ud over en tilfældig fængselsbetjent.

 

Ud over forsøg på manddrab er den 26-årige også kendt skyldig i at have truet med at udøve vold, idet han den 18. februar sidste år også forsøgte at bide en fængselsbetjent i hånden. Den hændelse fandt sted et par timer efter det andet overfald.

 

Den 26-årige mand nægtede sig på forhånd skyldig, og han har anket dommen til landsretten.

 

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Søs Bløcher.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

16. september 2024

Sydøstjyllands Politi

23 årig mand er sigtet for at flygte fra færdselsuheld

Sydøstjyllands Politi har i weekenden sigtet en 23-årig mand for flere lovovertrædelser efter et færdselsuheld på Ydre Ringvej i Fredericia. Yderligere undersøgelser skal nu klarlægge de nærmere omstændigheder omkring færdselsuheldet.

13. september 2024

Sydøstjyllands Politi

Politiet anholder tre personer efter hjemmerøveri i Fredericia

Flere personer er blevet anholdt og sigtet for hjemmerøveri på en adresse i Fredericia. En 15-årig bliver klokken 13.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens.

13. september 2024

Sydøstjyllands Politi

Indbrudstyve anholdt for tyveri af designerstole

To mænd på 30 år og 37 år blev natten til fredag anholdt i forbindelse med et indbrud. Den 30-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens kl. 12.00.