Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

10. december 2019

3 måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark

Mandag den 9. december 2019 idømte Retten i Kolding en 21-årig afghansk statsborger 3 måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for blandt andet dokumentfalsk.

Lovbøger på hylde

Den 21-årige blev anholdt efter at han, sammen med en 14-årig dreng og en 44-årig kvinde, fremviste falske pas og opholdstilladelser i paskontrollen i Billund Lufthavn. Drengen og kvinden søgte straks asyl og er ikke blevet strafforfulgt.

Den unge mand blev dømt for have forfalsket pas og græske opholdstilladelser og for at have hjulpet to personer med at rejse ulovligt ind i Danmark med henblik på at rejse ulovligt videre til Tyskland.

’Den nu dømte har gennem flere år boet lovligt i Grækenland og han var foruden det falske afghanske pas i besiddelse af et ægte græsk fremmedpas,’ uddyber Lone Petri Kristensen, anklager ved Sydøstjyllands Politi. ’Han havde i øvrigt billeder af mindst 10 andre pas på sin telefon og han forklarede, at han kendte en agent i Grækenland, som laver pas, og at han havde forsøgt at skaffe pas til flere familiemedlemmer.’

Retten lagde til grund for dommen, at den unge mand vidste, at alle tre pas og græske opholdstilladelser var falske, og at han havde hjulpet de to andre med at rejse til Danmark med henblik på, at de ulovligt skulle rejse videre til Tyskland.

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Lone Petri Kristensen.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 4024 5809

Flere nyheder

21. januar 2020

Sydøstjyllands Politi

Resultat af fyrværkeritransport-kontroller

Fyrværkeri er flot og festligt, men det er bestemt ikke helt ufarligt – heller ikke når det skal transporteres rundt på de danske veje. Der kræves helt særlige regler for transport af farligt gods som fyrværkeri, og af den grund gennemførte Tungvognscenter Syd hos Sydøstjyllands Politi i december og i starten af januar målrettede kontroller mod fyrværkeritransporterne.

16. januar 2020

Sydøstjyllands Politi

29-årig i stor sag om databedrageri

I dag torsdag den 16. januar blev en 29-årig mand fra Fredericia ved retten i Kolding idømt 3 års fængsel i en stor sag om blandt andet databedrageri. Sagen blev behandlet som en tilståelsessag.

14. januar 2020

Sydøstjyllands Politi

Anholdelser i voldssag i Kolding

I dag tirsdag den 14. januar omkring kl. 09.50 modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om husspektakler på en adresse i Klostergade i Kolding.

Afvis cookies