Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

10. december 2019

3 måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark

Mandag den 9. december 2019 idømte Retten i Kolding en 21-årig afghansk statsborger 3 måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for blandt andet dokumentfalsk.

Lovbøger på hylde

Den 21-årige blev anholdt efter at han, sammen med en 14-årig dreng og en 44-årig kvinde, fremviste falske pas og opholdstilladelser i paskontrollen i Billund Lufthavn. Drengen og kvinden søgte straks asyl og er ikke blevet strafforfulgt.

Den unge mand blev dømt for have forfalsket pas og græske opholdstilladelser og for at have hjulpet to personer med at rejse ulovligt ind i Danmark med henblik på at rejse ulovligt videre til Tyskland.

’Den nu dømte har gennem flere år boet lovligt i Grækenland og han var foruden det falske afghanske pas i besiddelse af et ægte græsk fremmedpas,’ uddyber Lone Petri Kristensen, anklager ved Sydøstjyllands Politi. ’Han havde i øvrigt billeder af mindst 10 andre pas på sin telefon og han forklarede, at han kendte en agent i Grækenland, som laver pas, og at han havde forsøgt at skaffe pas til flere familiemedlemmer.’

Retten lagde til grund for dommen, at den unge mand vidste, at alle tre pas og græske opholdstilladelser var falske, og at han havde hjulpet de to andre med at rejse til Danmark med henblik på, at de ulovligt skulle rejse videre til Tyskland.

For anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Lone Petri Kristensen.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

10. august 2020

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi fortsætter eftersøgningen af den 77-årige Jørgen

Sydøstjyllands Politi har siden torsdag efterlyst den 77-årige Jørgen Nesgaard, der forlod Stævnhøj Plejecenter i Taulov ved Fredericia torsdag formiddag den 6. august.

10. august 2020

Sydøstjyllands Politi

Barn afgået ved døden i brand i villa i Hjarup

Sydøstjyllands Politi modtog i nat ca. kl. 2 en anmeldelse om brand i en villa på Koldingvej i Hjarup ved Kolding. Siden har politi og brand været tilstede for at få slukket branden og undersøge de nærmere omstændigheder.

10. august 2020

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi undersøger drab i Kolding

Natten til mandag den 10. august 2020 modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om et dødsfald i Kolding. En 31-årig kvinde fra Kolding blev fundet død på sin bopæl i en lejlighed i Kolding.

Afvis cookies